Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Έχει δυνάμεις για τις 700 μονάδες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Έχει δυνάμεις για τις 700 μονάδες
ΑΓΟΡΑ: Έχουμε MSCI σήμερα στο κλείσιμο αν και δεν υπάρχουν αλλαγές στις μετοχές που συμμετέχουν ωστόσο οι αναλυτές περιμένουν αύξηση μεταβλητότητας και όγκου στο κλείσιμο της συνεδρίασης.

Θυμίζουμε πως στον MSCI Greece συμμετέχουν έξι μετοχές με την ακόλουθη στάθμιση: ΟΤΕ 27,99%, ΟΠΑΠ 19,85%, Jumbo 16,21%, Motor Oil 13,82%, Alpha Bank 12,65% και Τιτάν 9,48%.

Επίσης περιμένουμε μετά το κλείσιμο τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ. Δεν αναμένεται ισχυρό τέταρτο τρίμηνο αλλά περιμένουν μία ενημέρωση οι αναλυτές για τις τάσεις το 2019 και ίσως ειπωθεί και κάτι για τον διαγωνισμό πώλησης του 50,1%.

ΑΓΟΡΑ: Η συνεδρίαση ξεκίνησε καλά με οριακές απώλειες και την Πειραιώς να συνεχίζει ανοδικά. Ο τζίρος είναι χαμηλός, αλλά ικανός για να γυρίσει την αγορά, όπως και έγινε.

Παραμένει πάνω από τον κινητό μέσο των 200 ημερών ο γενικός δείκτης και αυτό είναι ενθαρρυντικό. Βλέπει τις 700 μονάδες αλλά και μία καλή διόρθωση να υπάρξει δεν είναι άσχημη εξέλιξη.

Όπως και να εξελιχθεί η σημερινή συνεδρίαση μόνο θετική θα είναι για τη συνολική εικόνα της αγοράς, αφού όπως φαίνεται η ψυχολογία είναι βελτιωμένη αισθητά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς άμεσα κινήθηκε και πάλι ανοδικά και σημειώνεται πως ο Φεβρουάριος έχει άνοδο 75%. Βέβαια ο Ιανουάριος είχε πτώση 35%, άρα κάλυψε το χαμένο έδαφος και έχει πάρει και κάτι ακόμη.

Η Alpha Bank υποχωρεί οριακά, όπως και η Eurobank, ενώ η Εθνική Τράπεζα κινείται σταθεροποιητικά. Υπάρχουν ωστόσο εντολές αγοράς. Περιμένουμε πάντα τις ανακοινώσεις για τις ανοικτές θέσεις για να δούμε αν μέρος της ανόδου των προηγούμενων ημερών οφείλεται σε κλείσιμο θέσεων.

ΔΕΗ: Σταθεροποιητικό το άνοιγμα και περιμένουμε και εδώ τις ανακοινώσεις για τις ανοικτές θέσεις μήπως και υπάρχει κάποιο κλείσιμο στα short.

ΤΖΙΡΟΣ: Μετά από 10 λεπτά συνεδρίασης και ο τζίρος ήταν κάτω αισθητά από 1 εκατ. ευρώ. Από αυτά 200 χιλ. ευρώ ήταν στην Πειραιώς.

Δεν μένουν και πολλά για το υπόλοιπο ταμπλό. Άλλωστε κάτω από 50 μετοχές είχαν ανοίξει στα πρώτα αυτά λεπτά.

ABAΞ: Η προσδοκία της κάλυψης της αύξησης κεφαλαίου και η αλλαγή σε αρκετά επίπεδα έχει βελτιώσει οριακά την αποτίμηση και η τιμή είναι λίγο πάνω από τα 0,30 ευρώ.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Είδηση τα 6 χιλ. τεμάχια που έκανε λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα η μετοχή. Στα 0,50 ευρώ με άνοδο 4,17% και αποτίμηση 4,1 εκατ. ευρώ η οποία είναι χαμηλή. Περιμένουμε τα ετήσια αποτελέσματα για χρησιμότερα συμπεράσματα. Οι αγοραστές πάντως είναι αρκετά χαμηλότερα από την τελευταία πράξη.

ΕΛΠΕ: Στα 8,05 ευρώ η μετοχή με 5 χιλ. τεμάχια και οριακές απώλειες. Βάσει των εκτιμήσεων των αναλυτών για τα καθαρά κέρδη η μετοχή παίζει με p/e κάτω από 10 φορές και με βελτιωμένο καθαρό δανεισμό λόγω και της πώλησης της ΔΕΣΦΑ.

Γιώργος Κατικάς
George.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης