Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall, με το βλέμμα στη Fed – Στο +0,13% ο S&P 500, o Nasdaq -0,1%

Μεικτά πρόσημα στη Wall, με το βλέμμα στη Fed – Στο +0,13% ο S&P 500, o Nasdaq -0,1%
Μεικτά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο…
Μεικτά πρόσημα παρουσίασε το αμερικανικό χρηματιστήριο την Τρίτη 7 Μαΐου, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη Fed και στο ενδεχόμενο να υπάρξουν μειώσεις επιτοκίων στην ερχόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς τον Ιούνιο.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε οριακή αύξηση +0,08% στις 38.884 μον., ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε +0,13% στις 5.187 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση -0,1% στις 16.332 μον.
φδσασφαδφασδ.JPG
Στο ταμπλό, η μετοχή της Disney υποχώρησε 9,51%, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων τριμήνου.
Παράλληλα, η Palantir κατέγραψε μείωση 15,5% λόγω των ασθενέστερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων τριμήνου.
Aύξηση 15,54% σημειώνει η μετοχή της Peloton μετά από δημοσίευμα του CNBC που θέλει private equity να εξετάζει την εξαγορά της.
Η εταιρεία fitness βρίσκεται σε συζητήσεις με τουλάχιστον μία εταιρεία καθώς εξετάζει την ιδιωτικοποίησή της, ανέφεραν ανώνυμες πηγές.

«Πρόκειται για μια αγορά που μιμείται αυτό που κάνει η Fed.
Η αγορά έχει ήδη χωνέψει τα σχόλια του Powell» δήλωσε ο Quincy Krosby, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial.
Πρόσθεσε δε ότι αναζητά ισχυρό όγκο τις ημέρες κατά τις οποίες η αγορά ανεβαίνει, κάτι που θα μπορούσε να είναι ένδειξη δύναμης.
«Είναι σαφές ότι οι αποδόσεις και η ταχύτητα με την οποία οι αποδόσεις ανεβαίνουν υψηλότερα ή χαμηλότερα, είναι πολύ σημαντικές για την αγορά», πρόσθεσε ο Krosby.
«Αν η αγορά δείχνει να πέφτει πολύ γρήγορα, τότε αυτό τροφοδοτεί την ιδέα ότι ίσως η οικονομία επιβραδύνεται με ταχύτερους ρυθμούς».
Κατά τ’ άλλα, οι επενδυτές συνεχίζουν να βλέπουν το επενδυτικό μέλλον τους με αισιοδοξία, δεδομένου ότι η τελευταία έκθεση για την ανεργία στις ΗΠΑ έδειξε ψύχρανση της οικονομικής δραστηριότητας.
Με άλλα λόγια, τα αποτελέσματα αμβλύνουν τις ανησυχίες ότι η οικονομία ήταν πολύ καυτή και αυξάνουν την αισιοδοξία για μειώσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, γεγονός θετικό για τις μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης