Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Διευρύνθηκε στα 18,7 δισ. ευρώ το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας για τον Φεβρουάριο 2019

Γερμανία: Διευρύνθηκε στα 18,7 δισ. ευρώ το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας για τον Φεβρουάριο 2019
Τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Γερμανίας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αποδείχθηκε η πτώση των εξαγωγών στη Γερμανία για τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (8/4) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, υποδεικνύοντας ότι η οικονομία της χώρας ενδέχεται να σημειώσει ασθενέσθερη ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του 2019.
Ωστόσο, η αντίστοιχη πτώση που σημειώθηκε στις εισαγωγές της Γερμανίας ήταν μεγαλύτερη, γεγονός που οδήγησε σε διεύρυνση του εμπορικού πλεονάσματος σε μηνιαία βάση.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης υποχώρησαν κατά -1,3% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2019, έναντι οριακής ανόδου +0,1% τον Ιανουάριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση κατά -0,5%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές σημείωσαν πτώση της τάξεως του -1,6% έναντι ανόδου +1,4% τον προηγούμενο μήνα, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -0,6%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας να ενισχυθεί στα 18,7 δισ. ευρώ, έναντι 18,5 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε μη αναπροσαρμοσμένους όρους, το εμπορικό πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 17,9 δισ. ευρώ, έναντι 16 δισ. ευρώ προηγουμένως.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, οι εξαγωγές προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκαν κατά +3,8% σε ετήσια βάση, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τις εισαγωγές διαμορφώθηκε στο +6,7%.
Όσον αφορά τις εξαγωγές προς τις χώρες εκτός ΕΕ, σημειώθηκε ετήσια άνοδος κατά +4,1% ενώ η αντίστοιχη άνοδος για της εισαγωγές διαμορφώθηκε στο +3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης