Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με «μήλον της έριδος» τους αναποφάσιστους, Τσίπρας και Μητσοτάκης ανεβάζουν στροφές

tags :
Με «μήλον της έριδος» τους αναποφάσιστους, Τσίπρας και Μητσοτάκης ανεβάζουν στροφές
Με «μήλον της έριδος» τους αναποφάσιστους, Τσίπρας και Μητσοτάκης ανεβάζουν στροφές
Μόλις δέκα ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο πολιτικός υδράργυρος εκτοξεύεται στο «κόκκινο» ενώ αναμένεται βροχή δημοσκοπήσεων.
Οι προεκλογικές στρατηγικές των κομμάτων κορυφώνονται με περιοδείες και συγκεντρώσεις των αρχηγών ενώ οι τόνοι μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη διαρκώς ανεβαίνουν με στοχευμένα πυρά αλλά και επί προσωπικού επιθέσεις.
Σε αυτό το σκηνικό, τα κόμματα έχουν μπει στην τελική ευθεία ενώ οι δύο μονομάχοι ανεβάζουν ρυθμούς επιχειρώντας να κερδίσουν τις εντυπώσεις αλλά και να πετύχουν να πάρουν με το μέρος τους το κομμάτι των αναποφάσιστων ψηφοφόρων που θα καταλήξει σε ποιο κόμμα θα ψηφίσει, στο παρά πέντε της κάλπης.
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επενδύουν πάρα πολλά στις περιοδείες και στις ανοιχτές συγκεντρώσεις καθώς θεωρούν πως υπάρχει μια δυναμική που πλησιάζει αυτή που συναντούσαν το 2015.
Σε αυτό το πλαίσιο, προκειμένου να αξιοποιηθεί η εν λόγω δυναμική, ο Αλέξης Τσίπρας, στην τελική ευθεία για τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις,  αναμένεται να επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου καθώς μέχρι την επόμενη Παρασκευή στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται ακόμα δέκα σταθμοί.
Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι είναι πυκνός ο πολιτικός χρόνος μέχρι τις 26 Μαΐου και υπογραμμίζουν ότι το κλίμα έχει αλλάξει εξαιτίας του Ζαππείου (όπου έγιναν οι εξαγγελίες για τις νέες παροχές), των διλημμάτων που θέτει ο πρωθυπουργός αλλά και της δυσπιστίας, όπως ισχυρίζονται, που υπάρχει προς το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ωστόσο, από το κυβερνών κόμμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ενδιαφέρον πλέον, επικεντρώνεται στους αναποφάσιστους καθώς από αυτό το κομμάτι της κοινωνίας προσδοκούν ότι την ύστατη στιγμή, θα αντλήσουν δυνάμεις. Μάλιστα, τα ίδια κυβερνητικά στελέχη, υπενθυμίζουν ότι στην πλειοψηφία τους όσοι δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι θα πράξουν την ώρα της κάλπης, το 2015, είχαν στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ: Οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για κοκορομαχίες

Σε φουλ ρυθμούς και με επισκέψεις ανά την Ελλάδα συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Και μπορεί στη ΝΔ να χαρακτηρίζουν τον πρωθυπουργό «ως μια φεράρι του ψέματος με σπασμένα φρένα», ωστόσο, η Πειραιώς ξεκαθαρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να μην ακολουθήσει αυτό το δρόμο. Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ τονίζουν, ότι στο διάστημα που απομένει μέχρι την προσφυγή στις κάλπες, ο πρόεδρος του κόμματος θα μιλήσει προγραμματικά στους πολίτες για τα θέματα που τους απασχολούν.
Συνεπώς, από εδώ και πέρα, θα εστιάσει στους σχεδιασμούς του για την επόμενη ημέρα σε ότι αφορά βασικούς τομείς που ενδιαφέρουν την κοινωνία.
Καθώς όπως επισημαίνουν στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για τις κοκορομαχίες αλλά για λύσεις στα προβλήματα που τους ταλανίζουν.
Όπως λόγου χάριν, λύσεις για καλύτερη υγεία, καλύτερη παιδεία, για δημιουργία θέσεων εργασίας. 
Με γνώμονα αυτή την κατεύθυνση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη Λάρισα θα συνεχίσει τις περιοδείες του σε περιφέρειες τις οποίες δεν έχει επισκεφθεί το τελευταίο διάστημα ενώ η επόμενη ομιλία του θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά σε ανοιχτή συγκέντρωση.
 
Χρύσα Κλειτισώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης