Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κρεσέντο προεκλογικών παροχών - «Καταιγίδα» κυβερνητικών τροπολογιών που υπόσχονται επιδόματα, μετατάξεις και εκπτώσεις

tags :
Κρεσέντο προεκλογικών παροχών - «Καταιγίδα» κυβερνητικών τροπολογιών που υπόσχονται επιδόματα, μετατάξεις και εκπτώσεις
Κρεσέντο προεκλογικών παροχών - «Καταιγίδα» κυβερνητικών τροπολογιών που υπόσχονται επιδόματα, μετατάξεις και εκπτώσεις
Τελευταία ημέρα νομοθετικού έργου σήμερα Πέμπτη (16/5) για τη Βουλή λόγω των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου, και στην εθνική αντιπροσωπεία επικράτησε βαρομετρικό χαμηλό με «βροχές και καταιγίδες» τροπολογιών.
Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας ψηφίστηκαν συνολικά 16 τροπολογίες (10 υπουργικές και έξι βουλευτικές) και θεσπίζονται επιδόματα, μετατάξεις και άλλες ρουσφετολογικές ρυθμίσεις και διευκολύνσεις κάθε είδους.
Μεταξύ αυτών, αποσπάσεις νοσηλευτικού προσωπικού και χορήγηση έκτακτου επιδόματος στους υπαλλήλους φύλαξης και εξωτερικής φρούρησης των φυλακών.
Οι τροπολογίες προβλέπουν από βελτίωση των ρυθμίσεων του εξωδικαστικού μηχανισμού μέχρι αποσπάσεις νοσηλευτικού προσωπικού και μέτρα επιτάχυνσης έκδοσης οικοδομικών αδειών ανακατασκευής στις πυρόπληκτες περιοχές σε Αττική και Πελοπόννησο.
Για ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής καταγγέλλει η αντιπολίτευση την κυβέρνηση.
Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας κατατέθηκε και τροπολογία τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά τα ανώτατα ωράρια λειτουργίας των φαρμακείων η οποία έγινε δεκτή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Με άλλη τροπολογία δύο βουλευτών που έγινε και αυτή δεκτή απαλλάσσονται από τα τέλη διέλευσης πλοία που μεταφέρουν πόσιμα νερό σε άνυδρα νησιά.
«Όλο το βράδυ έρχονταν τροπολογίες, άσχετες που δεν έχουν να κάνουν καν με το υπουργείο Υγείας», ανέφερε ο Ιάσονας Φωτήλας από τη Νέα Δημοκρατία.
«Κοντά στις σχετικές κι αναγκαίες τροπολογίες παρεισφρέουν και οι ρουσφετολογικές»  σχολίασε ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το Κίνημα Αλλαγής.
Τη σιγουριά ότι στο τέλος του χρόνου θα υπάρχει το περιθώριο να σχεδιάσει και νέα μέτρα ελάφρυνσης των πολλών, εφόσον συνεχίζονται και θα συνεχίζονται τα θετικά βήματα στην οικονομία, επανέλαβε δε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Άρτα, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει με ασφάλεια, χωρίς να θέλει να δημιουργήσει προϋποθέσεις δημοσιονομικού εκτροχιασμού.
Κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους των καθαριστριών, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αύξηση κατά 10% του μισθού τους αλλά και την ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Ελεγκτική αποζημίωση ύψους 50 ευρώ ανά ημέρα και έως 300 ευρώ το μήνα, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών οριζόντια για τους επιθεωρητές, ελεγκτές και εμπειρογνώμονες των Σωμάτων και Υπηρεσιών Επιθεώρησης και Ελέγχου, οι επικεφαλής των οποίων συμμετέχουν στο ΣΟΕΕ.
Έκτακτο επίδομα ύψους 120 ευρώ για το 2019 σε φύλακες και εξωτερικούς φρουρούς των φυλακών για την προμήθεια στολών, και μάλιστα κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, αποφάσισε να διανείμει το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ο υπουργός Μιχάλης Καλογήρου κατέθεσε συνολικά τέσσερις τροπολογίες.
Επίσης υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις το οποίο περιλαμβάνει τις τροπολογίες για το επίδομα σύνταξης και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, τα τυποποιημένα τρόφιμα και την ενέργεια. Στο επίμαχο ν/σ ψηφίστηκε και τροπολογία του υπουργού Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη για τα τουριστικά πλοία και μικρά σκάφη.
Είχε προηγηθεί η πρόταση του προέδρου της Βουλής, για ανανέωση του συνόλου των 210 συμβάσεων ορισμένου χρόνου των υπαλλήλων της Βουλής για τρία χρόνια, έναντι δύο που συνηθίζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης