Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεθνές συνέδριο για τις επενδύσεις στην Παλαιστίνη διοργανώνουν οι ΗΠΑ τον Ιούνιο

Διεθνές συνέδριο για τις επενδύσεις στην Παλαιστίνη διοργανώνουν οι ΗΠΑ τον Ιούνιο
Είναι το πρώτο μέρος του νέου ειρηνευτικού σχεδίου του Αμερικανού προέδρου Donald Trump για τη Μέση Ανατολή
Οι ΗΠΑ θα διοργανώσουν ένα διεθνές οικονομικό συνέδριο στο Μπαχρέιν στα τέλη Ιουνίου 2019, προκειμένου να ενθαρρύνουν τις επενδύσεις στις παλαιστινιακές περιοχές.
Πρόκειται για το πρώτο μέρος του νέου ειρηνευτικού σχεδίου του Αμερικανού προέδρου Donald Trump για τη Μέση Ανατολή, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Το συνέδριο θα συγκεντρώσει κυβερνητικούς αξιωματούχους και επιχειρηματίες με σκοπό η οικονομική δραστηριότητα να συμβάλλει στην ειρηνευτική πρωτοβουλία των ΗΠΑ.
Ο Trump έχει χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο σχέδιο ως «συμφωνία του αιώνα», αλλά οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι έχουν επιπλήξει την αμερικανική προσπάθεια, λέγοντας πως επί της ουσίας στηρίζει τα ισραηλινά σχέδια, σημειώνει το Reuters.
Η ομάδα του Trump για τη Μέση Ανατολή, υπό την ηγεσία του γαμπρού τoυ Jared Kushner και του  απεσταλμένου του Jason Greenblatt, προτίθεται να επικεντρωθεί αρχικά στα δυνητικά οικονομικά οφέλη, παρά τον βαθύ σκεπτικισμό μεταξύ των εμπειρογνωμόνων ότι μπορούν να πετύχουν σε περίπτωση αποτυχίας δεκαετιών προσπαθειών που υποστήριξαν οι ΗΠΑ .
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης