Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κροατία: Η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση «κλειδί» για την ανάπτυξη

tags :
Κροατία: Η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση «κλειδί» για την ανάπτυξη
Κροατία: Η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση «κλειδί» για την ανάπτυξη
«Η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση είναι το "κλειδί" για την ευημερία, την οικονομική ανάπτυξη και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Κροατίας, A. Plemkovic, προσθέτοντας ότι τα τελευταία 15 χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επενδύσει 365 δισεκατομμύρια ευρώ σε έργα ανάπτυξης χωρών της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης.
Σύμφωνα με τον κ. Plemkovic, το 80% της χρηματοδότησης των δημόσιων επενδύσεων στην Κροατία προέρχεται από κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Κροατία -μέχρι το 2020- έχει στη διάθεσή της ποσό 10,7 δισ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους το οποίο μπορεί να αξιοποιήσει για την υλοποίηση έργων αναπτυξιακής δυναμικής.
Ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κροατία, B. Barcievic, επισήμανε ότι η πολιτική συνοχής ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες πολιτικές της ΕΕ.
Τα κονδύλια της ΕΕ "αποσκοπούν στην επίτευξη του στόχου της ευημερίας και στην προετοιμασία των χωρών που τα αξιοποιούν για να μετατρέψουν τις οικονομίες τους σε υγιείς και εύρωστες οικονομίες" πρόσθεσε.
(1 ευρώ= 7,4 κούνα)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης