Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corbyn: Τον ηγέτη των Συντηρητικών θα τον επιλέξουν οι Βρετανοί πολίτες και όχι ο Trump

Corbyn: Τον ηγέτη των Συντηρητικών θα τον επιλέξουν οι Βρετανοί πολίτες και όχι ο Trump
O πρόεδρος των ΗΠΑ υπέδειξε τον Boris Johnson ως τον καταλληλότερο για την ηγεσία των Συντηρητικών
Επικρίσεις σε βάρος του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, για παρεμβάσεις στα εσωτερικά ζητήματα της Βρετανίας, διατύπωσε ο ηγέτης των Εργατικών, Jeremy Corbyn. 
Yπενθυμίζεται, πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «Sun» ενόψει της τριήμερης επίσημης επίσκεψής του στη Μεγάλη Βρετανία, υπέδειξε τον Boris Johnson ως τον καταλληλότερο για την ηγεσία των Συντηρητικών.
«Νομίζω ότι ο Boris θα έκανε πολύ καλή δουλειά.
Νομίζω ότι θα προσφέρει εξαιρετικό έργο», είπε χαρακτηριστικά.
«Η προσπάθεια του προέδρου Trump να αποφασίσει ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι μια εντελώς απαράδεκτη παρέμβαση στη δημοκρατία της χώρας μας», σημείωσε ο Corbyn.
«Ο επόμενος πρωθυπουργός θα πρέπει να επιλεγεί όχι από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ούτε από 100.000 αντιπροσώπους του συντηρητικού κόμματος, αλλά από τον βρετανικό λαό σε γενικές εκλογές»μ συνέχισε ο ηγέτης των Εργατικών.
Ο Trump είχε εξάρει τον Johnson στην τελευταία του επίσκεψη στη Βρετανία τον Ιούλιο του 2018, λέγοντας πως έχει τις ικανότητες απαιτούνται για να γίνει πρωθυπουργός.
Είχε προηγηθεί η παραίτηση του Johnson από το υπουργείο Εξωτερικών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το χειρισμό του Brexit από τον Μάιο.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης