Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στην Εύβοια – Τρία τα ενεργά μέτωπα

tags :
Μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στην Εύβοια – Τρία τα ενεργά μέτωπα
Εκκενώθηκαν προληπτικά οικισμοί
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην Εύβοια καθώς ενεργά παραμένουν τρία πύρινα μέτωπα στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης – Αλιβερίου στην Εύβοια.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πιο επικίνδυνο μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή του Γαβαλά, όπου υπάρχει κίνδυνος για τον οικισμό.
Τα δύο από τα τρία πύρινα μέτωπα ξέσπασαν λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.
Συγκεκριμένα, το ένα μέτωπο ξέσπασε στο Πυργί και το δεύτερο μέτωπο στον Άγιο Γεώργιο, του δήμου Κύμης-Αλιβερίου.
Οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για εμπρησμό.
Τα μέτωπα δεν απειλούν προς το παρόν κατοικημένες περιοχές, ωστόσο για καθαρά προληπτικούς λόγους, δόθηκε εντολή εκκένωσης των οικισμών Γαβαλά, Δάφνης, Νεοχωρίου και Λοφίσκου.
Όσον αφορά το αρχικό μέτωπο στα Μανίκια της Εύβοιας, το οποίο ξέσπασε χθες το μεσημέρι, η εικόνα ήταν πολύ καλύτερα καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη για να το θέσουν υπό έλεγχο.
Η φωτιά ξεκίνησε από ξερά χόρτα σε δασική έκταση, όμως η πορεία της άλλαξε δραματικά, λόγω της αλλαγής φοράς των ανέμων.
Τότε δόθηκε και η εντολή εκκένωσης των οικισμών Μακρυχώρι και Θαρρούνια, με μέριμνα του δήμου Κύμης, για προληπτικούς λόγους.
Πρώτα και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής είχε εκκενωθεί προληπτικά το Μακρυχώρι με μέριμνα του δήμου Κύμης, ενώ τελικά η φωτιά δεν έφτασε στο χωριό και δεν υπάρχουν ζημιές σε σπίτια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης