Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά δύο εβδομάδων παραμένει ο χρυσός ενόψει Fed - Στο -0,22% και τα 1.505,25 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε χαμηλά δύο εβδομάδων παραμένει ο χρυσός ενόψει Fed - Στο -0,22% και τα 1.505,25 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 9 Αυγούστου 2019
Περαιτέρω απώλειες καταγράφει σήμερα Παρασκευή (23/8) ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, αργότερα εντός της ημέρας στην ετήσια συνάντηση της τράπεζας στο Jackson Hole.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 υποχωρεί κατά -0,22% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.505,25 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 9 Αυγούστου 2019.
Οι αγορές αναμένουν επί του παρόντος μίας νέα μείωση επιτοκίων από τη Fed κατά τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, ωστόσο οι αβεβαιότητες σχετικά με την κατεύθυνση της τράπεζας κατά τους επόμενους μήνες έχει αυξηθεί μετά τη δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της τράπεζας.
Μέχρι στιγμής η Fed δεν έχει αναφερθεί σε μία επερχόμενη μείωση των επιτοκίων, γεγονός που υποδεικνύει ότι η πρόσφατη μείωση θα μπορούσε να αποτελέσει μία μεμονωμένη κίνηση, την οποία δεν θα ακολουθήσουν παρόμοιες ενέργειες κατά τους επόμενους μήνες.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, πιθανές ενδείξεις για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων, καθώς και η συνέχιση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, αναμένεται να στηρίξουν τον χρυσό, ο οποίος αντιμετωπίζεται ως «ασφαλές καταφύγιο» από τους επενδυτές σε περιόδους αβεβαιότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης