Ισπανία: Η Δικαιοσύνη αρνείται την έκδοση πρώην ανώτατου στέλεχος του στρατού της Βενεζουέλας

Ισπανία: Η Δικαιοσύνη αρνείται την έκδοση πρώην ανώτατου στέλεχος του στρατού της Βενεζουέλας
Η ισπανική Δικαιοσύνη αρνείται την έκδοση πρώην ανώτατου στέλεχος του στρατού της Βενεζουέλας
Ισπανικό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα (16/9) ότι η κυβέρνηση πρέπει να αρνηθεί ένα αίτημα από τις Ηνωμένες Πολιτείες να εκδώσει τον πρώην επικεφαλής των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών της Βενεζουέλας.
Ο πρώην στρατηγός Ούγκο Καρβαχάλ συνελήφθη με κατηγορίες για λαθρεμπόριο ναρκωτικών από την ισπανική αστυνομία τον Απρίλιο έπειτα από αίτημα της Ουάσινγκτον, η οποία λέει ότι πιστεύει ότι θα της δώσει ενοχοποιητικές πληροφορίες για τον ηγέτη της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.
Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο πρώην κατάσκοπος θα αφεθεί ελεύθερος από τη φυλακή, όπου κρατείτο εν αναμονή της διαδικασίας έκδοσης, αλλά δεν είπε πότε θα γίνει αυτό.
Η ισπανική κυβέρνηση έχει τον τελευταίο λόγο για τις εκδόσεις, αλλά τείνει να ακολουθεί τις αποφάσεις του δικαστηρίου.
Ο Καρβαχάλ ήταν σύμμαχος του εκλιπόντος σοσιαλιστή ηγέτη της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, και στράφηκε εναντίον του Μαδούρο, ο οποίος διαδέχθηκε τον Τσάβες.
Έχει αρνηθεί τις κατηγορίες ότι βοήθησε τους αντάρτες των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) να περάσουν λαθραία στις Ηνωμένες Πολιτείες 5,6 τόνους κοκαΐνη που είχαν μεταφερθεί από τη Βενεζουέλα στο Μεξικό τον Απρίλιο του 2006.
Ο Καρβαχάλ, ο επονομαζόμενος «Ελ Πόγιο» (κοτόπουλο), αποπέμφθηκε από τον στρατό της Βενεζουέλας και καθαιρέθηκε από τον βαθμό του στρατηγού με απόφαση του αρχηγού του κράτους Νικολάς Μαδούρο, επειδή αναγνώρισε τον αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο της Βενεζουέλας Χουάν Γκουϊδό.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS