Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε 2 εβδομάδες θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία – Αρκεί η Δύση να μην δίνει όπλα στο Κίεβο

Σε 2 εβδομάδες θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία – Αρκεί η Δύση να μην δίνει όπλα στο Κίεβο
Απογοήτευση του Σλοβάκου πρωθυπουργού Robert Fico για την έλλειψη ειρηνευτικού σχεδίου από την ΕΕ
Η στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει σε μόλις 2 εβδομάδες, εάν η Δύση σταματήσει να στέλνει όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στο Κίεβο λέει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Maria Zakharova, επαναλαμβάνοντας πρόσφατες θέσεις του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell.
Ο Borrell είχε πει ότι η ύπαρξη της Ουκρανίας εξαρτάται από τη Δύση και ότι ο πόλεμος θα τερματιστεί σε περίπου δύο εβδομάδες εάν σταματήσει η παροχή όπλων από τη Δύση, αναφέροντας πάντως πως δεν επιθυμεί να τελειώσει έτσι ο πόλεμος.
Σύμφωνα με την Zakharova, η Δύση έχει κλιμακώσει τη ρητορική της για τη Ρωσία.
«Και αυτό που χρειάζεται για την αποκλιμάκωση, το είπε ο Borrell: εάν σταματήσετε να προμηθεύετε όπλα στο Κίεβο, τα πάντα θα τελειώνουν σε δύο εβδομάδες.
Και ιδού η φόρμουλα αποκλιμάκωσης» είπε χαρακτηριστικά η Zakharova.

Απογοήτευση Fico για ΕΕ

Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Robert Fico εξέφρασε την απογοήτευση του για την αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προτείνει ένα σχέδιο για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναδείχθηκε ως ένα ειρηνευτικό σχέδιο.
Είμαι απογοητευμένος που δεν είναι σε θέση να προσφέρει ένα ουσιαστικό σχέδιο ειρήνης για τη σύγκρουση που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία» επισήμανε ο Fico, αναφέροντας πως «η Σλοβακία δεν θα συμφωνήσει ποτέ να πατήσει Σλοβάκος στρατιώτης στο έδαφος της Ουκρανίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης