Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έβαλαν πάλι πλάτη οι τράπεζες με νέα υψηλά 15 μηνών

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έβαλαν πάλι πλάτη οι τράπεζες με νέα υψηλά 15 μηνών
ΑΓΟΡΑ: Η συσσώρευση συνεχίστηκε. Δεν μπορούμε να πούμε πως η συνεδρίαση είχε ενδιαφέρον πλην της τελευταίας μισής ώρας και πάλι. Ελάχιστες μετοχές ξεχώρισαν. Η χώρα δανείστηκε με μηδενικό επιτόκιο έντοκα εξαμήνου, αλλά η αγορά αντέδρασε λες και αυτό γίνεται εδώ και χρόνια.

Μπορεί η τάση τεχνικά να δείχνει ανοδική αλλά δεν έχει δυνάμεις για να πάει σημαντικά πιο πάνω. Χρειάζεται ένα καλό καταλύτη. Τι άλλο βέβαια θα μπορούσαν να ήθελαν οι επενδυτές για να αυξήσουν τις θέσεις τους; Τόσα καλά νέα έχουν βγει από το εσωτερικό αλλά δεν μπορούμε να πάμε μέχρι τις 900 μονάδες.

Σήμερα ο αδύναμος κρίκος της συνεδρίασης ήταν η μετοχή της Μυτιληναίος. Άγνωστο γιατί κάποιοι πίεσαν τη μετοχή μέχρι σχεδόν τα 9,50 ευρώ. Η Εθνική έγραψε πάλι νέο υψηλό 16 μηνών περίπου, η Alpha Bank 15 μηνών και ο ΟΠΑΠ ήταν οριακά θετικός.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Μήπως πάντως θα πρέπει να σκεφτούν οι αρμόδιοι να ανοίγουν την αγορά στις 16:30; Βλέπουμε ότι κάποιοι αρχίζουν και δραστηριοποιούνται εκείνη την ώρα στις τελευταίες συνεδριάσεις και διαμορφώνουν το κλείσιμο. Άντε να μην κουραζόμαστε και εμείς όλοι μέρα που την παρακολουθούμε…

Από το ξεκίνημα και μέχρι τις 16:30 είχε κάνει συναλλαγές 37 εκατ. ευρώ περίπου και μέχρι το τέλος έκανε άλλα 27 εκατ. ευρώ. Μπήκαν μεγάλες εντολές σε πολλά βαριά χαρτιά στις τελικές δημοπρασίες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Νέα υψηλά για Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank. Τα προσπαθούσαν καιρό, είχε κάνει νωρίτερα η Eurobank και τα κατάφεραν και αυτές. Τι να λέμε τώρα βέβαια που είναι νέα υψηλά 15 και 16 μηνών και το υπόλοιπο ταμπλό βλέπει υψηλά πολλών ετών. Κατάφεραν όμως να αλλάξουν το πρόσημο στην αγορά και αυτό είναι το σημαντικό.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ακούμπησε τον κινητό μέσο των 200 ημερών. Έκλεισε λίγο υψηλότερα. Έκανε μεγάλο όγκο και συγκεκριμένα 444 χιλ. τεμάχια. Έκλεισε στα 9,66 ευρώ με απώλειες 1,38%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πολλά χαρτιά βγήκαν και πήγαν τη μετοχή μέχρι τα 1,77 ευρώ, αλλά την τελευταία ώρα μαζεύτηκε όμορφα η προσφορά και η μετοχή πήγε μέχρι τα 1,80 ευρώ, όπου εκεί υπήρχαν αρκετά προς πώληση. Στις δημοπρασίες όμως μία μεγάλη εντολή αγοράς την έκλεισε στα 1,84 ευρώ και στο +2,34%. Είχαμε καιρό να δούμε καλή άνοδο έστω και στις δημοπρασίες.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Η είδηση ήταν καλή αλλά νομίζουμε πως βγήκαν αρκετά χαρτιά. Με τέτοια είδηση θα έπρεπε να είχε τουλάχιστον κρατήσει τα πρωινά επίπεδα των 2,50 ευρώ. Έκλεισε στα 2,42 ευρώ με άνοδο 8,52% και όγκο 128 χιλ .τεμάχια. Και πάλι καλά βέβαια με βάση τη γενικότερη εικόνα της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης.

CENTRIC: Η συσσώρευση έχει κρατήσει αρκετό καιρό και οι αγοραστές μαζεύουν την προσφορά προσεκτικά και κάτω από τα 0,24 ευρώ. Ίσως πλησιάζει ο καιρός για την επόμενη ανοδική κίνηση.

FRIGOGLASS: Ξανά πίσω στα 0,20 ευρώ με όγκο 129 χιλ. τεμάχια και με πωλητές στην τιμή κλεισίματος.

ΕΚΤΕΡ: Χαμηλό ημέρας στα 1,25 ευρώ και κλείσιμο στα 1,27 ευρώ με απώλειες 1,93%. Ο όγκος στις 60 χιλ. τεμάχια. Δε θέλουμε να δούμε τη μετοχή κάτω από 1,22-1,20 ευρώ.

ΝΑΚΑΣ: Από τις μετοχές που αρέσουν στη στήλη αλλά λείπει το story. Φθηνή αποτίμηση καλό μέρισμα αλλά και μικρός όγκος συναλλαγών. Σήμερα έκανε λίγο κάτω από 10 χιλ. τεμάχια και τα περισσότερα στο κλείσιμο. Στα 2,06 ευρώ και στο -1,90%. Αποτίμηση 13 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης