Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Yardeni Research: Ακριβή η Wall Street - Έρχεται επώδυνη διόρθωση

tags :
Yardeni Research: Ακριβή η Wall Street - Έρχεται επώδυνη διόρθωση
Ο Yardeni δεν βλέπει ζημιές στις αγορές ή την οικονομία εάν κερδίζει ένας δημοκρατικός
Μπορεί να δηλώνει μακροχρόνια "ταύρος" στη Wall Street, αλλά ο Edward Yardeni της Yardeni Research δεν κρύβει την ανησυχία του για το πόσο ακριβή είναι η Wall Street.
Εάν τα μελλοντικά κέρδη των εισηγμένων του S&P 500 πολλαπλασιάζονται με ρυθμό 19 ή 20, τότε αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει μια «δυσάρεστη διόρθωση».
Αυτή τη στιγμή ο δείκτης είναι στο 17x, με τον ιστορικό κανόνα να είναι μεταξύ 15x έως 16x.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η άνοδος στη Wall Street θα πρέπει να συνεχιστεί με χαλαρό ρυθμό, και όχι με ξεσπάσματα.
"Διότι αυτός αποτελεί ένα σημαντικό κίνδυνο", ανέφερε.
Ο Yardeni, ο οποίος πέρασε δεκαετίες στη στρατηγική επενδύσεων της Wall Street για εταιρείες όπως η Prudential και η Deutsche Bank, αναμένεται να είναι καταγράψει το 2019 μία ακόμη κερδοφόρα χρονιά.
Και απαντώντας σε αυτό ανέφερε ότι μπορεί να χρειαστεί να ενθυλακώσει ορισμένα κέρδη.
"Εάν η αγορά ξεπεράσει τον εαυτό της και φτάσει στις 3.500 μονάδες πολύ νωρίτερα... ίσως να χρειαστεί να κατοχυρώσει κάποια κέρδη", δήλωσε ο Yardeni.
"Θα προτιμούσα πολύ να μείνω πλήρως επενδυμένος σε αυτή την αγορά ταύρων και να μην αναγκασθώ να βγάλω λεφτά απλά επειδή είναι υπερβολικά υπερτιμημένη", δήλωσε επίσης.
Μιλώντας για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2020, ο Yardeni ανέφερε ότι η Wall Street δεν θα διορθώσει εξαιτίας κάποιου αποτελέσματος.
Παρόλο που λέει ότι ο πρόεδρος Donald Trump πιθανότατα θα κερδίσει μια δεύτερη θητεία, ο Yardeni δεν βλέπει ζημιές στις αγορές ή την οικονομία εάν κερδίζει ένας δημοκρατικός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης