Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λήψη αποφάσεων με συναίνεση και όχι κατά πλειοψηφία ζήτησαν οι 25 του ΔΣ της ΕΚΤ από την Lagarde

tags :
Λήψη αποφάσεων με συναίνεση και όχι κατά πλειοψηφία ζήτησαν οι 25 του ΔΣ της ΕΚΤ από την Lagarde
Τα μέλη του ΔΣ ζήτησαν να υπάρχει στήριξη και να ενημερώνονται νωρίτερα για τα προτεινόμενα μέτρα της ΕΚΤ, όπως συνέβαινε στην αρχή της θητείας του Mario Draghi, ενώ συζήτησαν και για την επικοινωνιακή πολιτική της ΕΚΤ
Η Christine Lagarde ως νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κάλεσε τα 25 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ σε ένα άτυπο και ιδιωτικό δείπνο προκειμένου να συζητήσουν και να εξομαλύνουν τις διαφορές και αντιθέσεις τους.
Η συνάντηση όπως αποκάλυψε το πρακτορείο Reuters έγινε σε ένα κάστρο του 19ου αιώνα και σύμφωνα με πηγές του, τα μέλη του Δ.Σ. διαμήνυσαν στην κα. Lagarde ότι θέλουν να έχουν μεγαλύτερο ρόλο στη λήψη αποφάσεων, υποστηρίζοντας ότι αυτές πρέπει να λαμβάνονται με συναίνεση και όχι με απλή πλειοψηφία.
Αυτό προϋποθέτει να ενημερώνονται νωρίτερα για τα προτεινόμενα μέτρα της ΕΚΤ και να επιδιώκεται η μεγαλύτερη δυνατή στήριξη, όπως συνέβαινε στην αρχή της θητείας του Mario Draghi.
Ένα ακόμη ζήτημα που τέθηκε στο τραπέζι ήταν η επικοινωνιακή πολιτική της ΕΚΤ, με κάποιους αξιωματούχους να υποστηρίζουν ότι αυτή δεν πρέπει να προαναγγέλλει μελλοντικές πολιτικές.
Σύμφωνα με πληροφορίες αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να αποφασιστεί η δημοσίευση των ψήφων των μελών του Δ.Σ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης