Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ε.Ε.: Παράνομη κρατική βοήθεια η φορολογική συμφωνία Ιρλανδίας - Apple

Ε.Ε.: Παράνομη κρατική βοήθεια η φορολογική συμφωνία Ιρλανδίας - Apple
Τόσο η ιρλανδική κυβέρνηση όσο και η Apple έχουν αρνηθεί επανειλημμένως την κατηγορία
Για παράνομη κρατική βοήθεια, μέσω φορολογικών ρυθμίσεων που δεν είχαν «καμία επιστημονική βάση», όμως βοήθησαν την παραγωγό του iPhone, Apple, να βρει καταφύγιο για δεκάδες δισ. δολάρια σε διεθνή έσοδα από φόρους, κατηγορεί την Ιρλανδία η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο επίτροπος Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, επισήμανε στην ιρλανδική κυβέρνηση ότι οι φορολογικές συμφωνίες που συνήφθησαν το 1991 και το 2007, αποτελούν κρατική ενίσχυση που έρχονται σε αντίθεση με τους νόμους της Ε.Ε. και θα μπορούσαν να ανακτηθούν από την αμερικανική εταιρεία.
«Η Κομισιόν είναι της γνώμης ότι με τις αποφάσεις αυτές οι ιρλανδικές αρχές παρέχουν πλεονέκτημα στην Apple», αναφέρεται στην επιστολή Αλμούνια προς την Ιρλανδία, η οποία απεστάλη στις 11 Ιουνίου και έγινε μόλις σήμερα γνωστή.
Σύμφωνα με αναλυτές, οι φορολογικές αυτές συμφωνίες είχαν ως αποτέλεσμα η Apple να εξοικονομήσει δισ. δολαρίων σε φόρους.
Τόσο η ιρλανδική κυβέρνηση όσο και η Apple έχουν από καιρό αρνηθεί την κατηγορία, ενώ σήμερα, Τρίτη, με τη δημοσιοποίηση της επιστολής δεν έχει υπάρξει ακόμη κάποιο σχετικό σχόλιο από τις δύο πλευρές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης