Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Ο διαγωνισμός για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες θα προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί

tags :
Παππάς: Ο διαγωνισμός για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες θα προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί
Θα ακολουθήσει η διαδικασία για τις άδειες θεματικών καναλιών είπε ο υπουργός Επικρατείας
Την θέση ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί (η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 30/8) διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, αναφέροντας πως οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι τέσσερις και ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των πανελλαδικών τηλεοπτικών αδειών θα ακολουθήσει η διαδικασία για τις άδειες θεματικών καναλιών.
Πάντως, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι δεν θα πέσει μαύρο σε όσα κανάλια δεν πάρουν άδεια, τονίζοντας ότι θα ακολουθήσει μια μεταβατική περίοδος.
«Η παρούσα κυβέρνηση είναι η πρώτη, η οποία αδειοδοτεί, η πρώτη που κάνει το μαύρο, λευκό, καθαρό και διάφανο.
Δεκαέξι νόμοι έχουν ψηφιστεί για τα κανάλια, 4 από αυτούς προέβλεπαν δημοπρασία η οποία δεν έγινε ποτέ.
Αυτή τη φορά θα γίνει» τόνισε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, επισημαίνοντας πως «οι άδειες είναι κατά τον νόμο 4, ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος».
«Στο νόμο Ρουσόπουλου ο υπουργός διατηρούσε δικαίωμα απόφασης αριθμού καναλιών και το δικαίωμα να μην τον ανακοινώσει καν στην αντιπολίτευση.
Εκείνον δεν τον αποκάλεσαν χουντικό» υποστήριξε ο κ.Παππάς, ο οποίος απαντώντας στην κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση αναφορικά με τη διαδικασία, είπε πως «εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο για την οικοδόμηση συναίνεσης για την συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής του ΕΣΡ».
«Στο ΕΣΡ έχουμε την πλήρη και κάθετη άρνηση της ΝΔ να συναινέσει στην συγκρότηση.
Έτσι αναλάβαμε την διεξαγωγή του διαγωνισμού» είπε ο κ.Παππάς, ο οποίος υποστήριξε επιπλέον πως «οι υποψήφιοι στον διαγωνισμό για τις άδειες που έχουν καταδίκες «στην πλάτη τους» δεν μπορούν να είναι κύριοι μέτοχοι».
Ο υπουργός Επικρατείας άνοιξε μέτωπο και με την ψηφιακή πλατφόρμα της Digea, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά κυβερνητική παρέμβαση και σε αυτό το θέμα.
«Οι μη νομιμοποιημένοι τηλεοπτικοί σταθμοί δημιούργησαν την digea...
Πρόκειται για σκάνδαλο που δεν έχει αναδειχθεί πλήρως» τόνισε ο υπουργός, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι «στο νέο τηλεοπτικό τοπίο να μπούμε σε ένα πλαίσιο με καθαρό τοπίο, διαφάνεια, ισορροπημένο παιχνίδι...», σε αντίθεση με το σημερινό που όπως είπε, είναι «τηλεπωλήσεις, μηδενική παραγωγή προγράμματος», εκφράζοντας την απορία εάν μας ικανοποιεί.
Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Παππάς απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, λέγοντας ότι υπάρχει «μόνο προετοιμασία για τις διεθνείς πρωτοβουλίες που ακολουθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα».
Ενόψει της ΔΕΘ κάλεσε τους πάντες «να κάτσουμε να δούμε τι έγινε μέσα σε έναν χρόνο», υποστηρίζοντας ότι «η οικονομία είναι σε φάση σταθεροποίησης».
«Η κρίση έχει αφήσει πίσω της μακροχρόνιες ανισότητες.
Είναι αναγκαίο το έργο μιας αριστερής κυβέρνησης που θα φέρει δίκαιη ανάπτυξη.
Η κυβέρνηση δεν παρέλαβε μόνο καμένη γη, αλλά και την μεθόδευση Σαμαρά για άπιαστους στόχους» υπογράμμισε ο κ.Παππάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης