Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Θα επιβεβαιωθεί η εκτίμηση του bankingnews για 950-800 μονάδες στο χρηματιστήριο;

tags :
Θα επιβεβαιωθεί η εκτίμηση του bankingnews για 950-800 μονάδες στο χρηματιστήριο;
Το www.bankingnews.gr ήδη από τα τέλη Ιουνίου του 2014 είχε αναφέρει ότι οι 950-900-800 μονάδες αποτελούν επίπεδα που θα δει το ελληνικό χρηματιστήριο...
Η εκτίμηση του bankingnews.gr για 950-800 μονάδες στο ελληνικό χρηματιστήριο έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να επιβεβαιωθεί.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την εκτίμηση αυτή για 950-800 μονάδες την πραγματοποιήσαμε τέλη Ιουνίου του 2014 και έκτοτε παρά τις μεγάλες διακυμάνσεις της αγοράς δεν την έχουμε αναιρέσει καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις από πολλά μέτωπα ότι το ελληνικό χρηματιστήριο είναι για κάτω...με πρώτο στόχο καθοδική διάσπαση των 1044 μονάδων που ήταν τα χαμηλά στις 8 Αυγούστου του 2014.
Την εκτίμηση αυτή την στηρίζουμε από το πλήθος των πληροφοριών που συγκεντρώνουμε από τις τράπεζες και από ξένους επενδυτικούς οίκους αλλά και τα σχέδια που επεξεργάζονται σε πολιτικό επίπεδο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι το stress στο ελληνικό χρηματιστήριο θα ενταθεί για 3 βασικούς λόγους
1)Λόγω των stress tests, θα προκύψουν κεφαλαιακές ανάγκες στις τράπεζες και ήδη από τα AQR φαίνεται ότι προκύπτουν κεφαλαιακά ζητήματα.
Έχουμε πληροφορίες για το τι θα περιλαμβάνουν τα AQR και θα τις παρουσιάσουμε την ερχόμενη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου.
2)Οικονομία και αγορά προετοιμάζονται για την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τα σχέδια που φαίνεται ότι έχει επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το χρηματιστήριο θα πιεστεί έως ότου σταθεροποιηθεί σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.
3)Και τεχνικά το ελληνικό χρηματιστήριο δείχνει ότι η πτώση είναι μονόδρομος.
Η αγορά μέχρι τώρα μας έχει δείξει από τον Μάρτιο του 2014 ότι ακολουθεί την εξής τάση, χαμηλότερες κορυφές, χαμηλότεροι πυθμένες στα τεχνικά γραφήματα.
Από τις 1.379 μονάδες που ήταν το υψηλό έτους στις 19 Μαρτίου του 2014 το χρηματιστήριο υποχώρησε στις 1062 μονάδες ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 19 Μαΐου ακολούθησε νέα άνοδος στις 1.328 μονάδες ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 10 Ιουνίου και εν συνεχεία πάλι πτώση με χαμηλό τις 1.044 μονάδες στις 8 Αυγούστου.
Η αγορά πραγματοποιεί χαμηλότερα υψηλά και χαμηλότερα χαμηλά ακολουθεί μια πλαγιοκαθοδική κίνηση από τον Μάρτιο του 2014 έως και αρχές Σεπτεμβρίου του 2014.
Χαμηλότερες κορυφές, χαμηλότεροι πυθμένες.
Μετά τις 8 Αυγούστου και με εξαίρεση ορισμένες συνεδριάσεις η αγορά ακολούθησε  μια έντονη ανοδική πορεία, ολοκληρώνοντας την άνοδο περί τις 1203 μονάδες στις 8 Σεπτεμβρίου.  
Δηλαδή το σενάριο χαμηλότερες κορυφές, χαμηλότεροι πυθμένες συνεχίζει να επιβεβαιώνεται και θα επιβεβαιωθεί ακόμη περισσότερο προσεχώς.

Το συμπέρασμα

Όλα αυτά συνηγορούν στην άποψη ότι το χρηματιστήριο θα μπορούσε να οδηγηθεί στις 950-800 μονάδες και στο χειρότερο σενάριο στις 650 μονάδες.
Ωστόσο σε αυτή την φάση εστιαζόμαστε μόνο στον στόχο των 950-800 μονάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης