Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ) σε Κίνα: Η Ρωσία θα δυσκολευόταν στην Ουκρανία χωρίς την υποστήριξη του Πεκίνου

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ) σε Κίνα: Η Ρωσία θα δυσκολευόταν στην Ουκρανία χωρίς την υποστήριξη του Πεκίνου
«Καρφιά» από τον Antony Blinken στην κινεζική ηγεσία
Σχετικά Άρθρα
Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία «θα ήταν πιο δύσκολος» αν η Μόσχα δεν είχε τη βοήθεια του Πεκίνου, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, μετά τις συναντήσεις του με την κινεζική ηγεσία.
Ο Blinken προειδοποίησε επίσης την Κίνα για τις «επικίνδυνες ασκήσεις» της κοντά στις Φιλιππίνες: «Δήλωσα σαφώς πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να αποκλιμακώνουν τις εντάσεις, όμως οι δεσμεύσεις μας στον τομέα της άμυνας των Φιλιππίνων παραμένουν ακλόνητες».
Ζήτησε παράλληλα από την Κίνα να εντείνει τις δικαστικές διώξεις σε σχέση με το λαθρεμπόριο φαιντανύλης, χαιρετίζοντας τα μέτρα που ελήφθησαν πρόσφατα με σκοπό τον περιορισμό των προμηθευτών αυτού του οπιούχου που ευθύνεται για τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Υπογράμμισα τη σημασία η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας να λάβει επιπρόσθετα μέτρα, κυρίως ασκώντας διώξεις σε βάρος εκείνων που πωλούν χημικά προϊόντα και εξοπλισμό για την παρασκευή της φαιντανύλης» δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα θα έχουν τις πρώτες επίσημες συζητήσεις τους σχετικά με τις ανησυχίες για την τεχνητή νοημοσύνη, πρόσθεσε ο Blinken: «Συμφωνήσαμε να έχουμε τις πρώτες διμερείς συνομιλίες για την τεχνητή νοημοσύνη τις προσεχείς εβδομάδες».
Αναφερόμενος στις διαδηλώσεις για το Μεσανατολικό στα πανεπιστήμια που συγκλονίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε πως αποτελούν «μέρος της δημοκρατίας».
Από την πλευρά του, ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping είπε στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV, πως «οι δύο χώρες μας θα πρέπει να είναι πιστές στα λόγια τους», προσθέτοντας πως «θα πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον να ανθίσει, όχι να βλάψουμε ο ένας τον άλλον».
Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ανέφερε πως «ενώ υπήρξε επικοινωνία σε ορισμένους τομείς, με κάποια θετική πρόοδο που επιτεύχθηκε, υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτήματα που πρέπει να επιλυθούν και υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω βελτίωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης