Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Ulsan: Το εργοστάσιο-πόλη της Hyundai που παράγει ένα αυτοκίνητο κάθε δευτερόλεπτο

tags :
Ulsan: Το εργοστάσιο-πόλη της Hyundai που παράγει ένα αυτοκίνητο κάθε δευτερόλεπτο
Το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων στον κόσμο βρίσκεται στη Νότια Κορέα και λειτουργεί σαν μια αλυσίδα παραγωγής δίχως σταματημό
Στη νοτιοανατολική ακτή της Νότιας Κορέας, η Hyundai διατηρεί μια τεράστια παραγωγική μονάδα, όπου κατασκευάζονται, ελέγχονται και φορτώνονται αυτοκίνητα σε πλοία, έτοιμα να ταξιδέψουν σε περισσότερες από 200 χώρες. Στο λιμάνι της Ulsan, κάθε 24 ώρες ένα πλοίο αναχωρεί γεμάτο με έως και 6.000 αυτοκίνητα, ενώ η ίδια η παραγωγή φτάνει το εντυπωσιακό νούμερο των 1,5 εκατομμυρίων αυτοκινήτων ετησίως.
Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 10 αυτοκίνητα το δευτερόλεπτο.
Το εργοστάσιο της Hyundai στην Ulsan είναι εγκατεστημένο σε μια έκταση 1.200 στρεμμάτων και περιλαμβάνει πέντε εργοστάσια, μονάδα παραγωγής κινητήρων και κιβωτίων ταχυτήτων, αλλά και ένα πλήρως λειτουργικό λιμάνι εντός των εγκαταστάσεων.
Το 75% της ετήσιας παραγωγής εξάγεται απευθείας από εκεί, μειώνοντας σημαντικά τα κόστη και τους χρόνους μεταφοράς.
Αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται 17 διαφορετικά μοντέλα, μεταξύ των οποίων τα Hyundai Tucson, Santa Fe και Palisade, καθώς και η πλήρης γκάμα της Genesis με τις G70, G80 και G90.
Παράλληλα, ένα έκτο εργοστάσιο που θα εξειδικεύεται αποκλειστικά στην παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων βρίσκεται υπό κατασκευή και θα φιλοξενήσει την παραγωγή της επερχόμενης Genesis GV90 (διαβάστε περισσότερα)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης