Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αυξάνεται η στρατιωτική θητεία – Ποιοι θα κάνουν 12 μήνες και ποιοι 9 – Το ΦΕΚ

Αυξάνεται η στρατιωτική θητεία – Ποιοι θα κάνουν 12 μήνες και ποιοι 9 – Το ΦΕΚ
Σε ισχύ από την 2021 Γ’ του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας και την 2021 Β’ του Πολεμικού Ναυτικού
Σχετικά Άρθρα

Στη δημοσιότητα δόθηκε χθες Πέμπτη 4/3 το ΦΕΚ για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας , βάσει του οποίου εξισώνεται η διάρκεια της πλήρους θητείας των στρατευσίμων του Στρατού Ξηράς με αυτήν των στρατευσίμων στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, σε 12 μήνες για όλους.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ, οι νέες ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από την 2021 Γ΄ (ΕΣΣΟ) του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας και την 2021 Β΄ ΕΣΣΟ του Πολεμικού Ναυτικού.
Βάσει των νέων ρυθμίσεων:

  • Εξισώνεται η διάρκεια της πλήρους θητείας των στρατευσίμων του Στρατού Ξηράς με αυτήν των στρατευσίμων στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, σε 12 μήνες για όλους.
  • Καθορίζεται θητεία, διάρκειας 9 μηνών, για τους υπόχρεους πλήρους θητείας που υπηρετούν σε συγκεκριμένες Μονάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας με ειδικά επιχειρησιακά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά, υπό την προϋπόθεση της παραμονής τους στη συγκεκριμένη Μονάδα για το σύνολο της θητείας τους.

Αντίστοιχα για τους Δοκίμους Εφέδρους Αξιωματικούς Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας διάρκεια θητείας δεκαεπτά και δεκατεσσάρων μηνών.
Οι νέες ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από τον Μάιο και δεν αφορούν όσους ήδη υπηρετούν τη θητεία τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης