Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στην Τουρκία Michel και von der Leyen (6/4) - Συνάντηση με Erdogan

Στην Τουρκία Michel και von der Leyen (6/4) - Συνάντηση με Erdogan
Η επίσκεψη έρχεται λίγο μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 25-26 Μαρτίου
Στην Τουρκία θα μεταβούν στις αρχές Απριλίου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen.
Ειδικότερα, Michel και von der Leyen θα συναντηθούν με τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, την Τρίτη 6 Απριλίου.

Η επίσκεψη έρχεται λίγο μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 25-26 Μαρτίου, που βασίστηκαν στη "διττή" προσέγγιση έναντι της Άγκυρας, δηλαδή στην προσφορά ανταλλαγμάτων εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων στην περίπτωση που η Άγκυρα απέχει από επιθετικές στην Ανατολική Μεσόγειο έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου.
Ο εκπρόσωπος της Ένωσης δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συνομιλιών που θα έχουν οι Michel και von der Leyen με τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους.
Υπενθυμίζεται ότι ο Erdogan και οι Michel, von der Leyen είχαν τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή (19/3/2021).
Όπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, «συζήτησαν για το τι ακολούθησε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων των επικείμενων συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού, καθώς και την πορεία των σχέσεων ΕΕ- Τουρκίας».
Παράλληλα, «η πλευρά της ΕΕ υπογράμμισε τη σημασία της διαρκούς αποκλιμάκωσης και της περαιτέρω ενίσχυσης της οικοδόμησης εμπιστοσύνης ώστε να καταστεί δυνατή μια πιο θετική ατζέντα ΕΕ-Τουρκίας».
«Οι πρόεδροι αντάλλαξαν επίσης απόψεις για την κατάσταση των Σύρων προσφύγων που φιλοξενούνται στην Τουρκία, καθώς και για την ευρύτερη περιφερειακή κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης και της Συρίας» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης