Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Υπουργείο Ενέργειας Τουρκίας: Τα γεωτρύπανα μας θα επιστρέψουν σύντομα στην Ανατολική Μεσόγειο

Υπουργείο Ενέργειας Τουρκίας: Τα γεωτρύπανα μας θα επιστρέψουν σύντομα στην Ανατολική Μεσόγειο
Ο Donmez σε συνέντευξη του αναφέρθηκε στις έρευνες που πραγματοποιούν τα γεωτρύπανα της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα προμηνύοντας τις έρευνες που σχεδιάζει η χώρα του στην Ανατολική Μεσόγειο

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας F. Donmez καθώς ανακοίνωσε πως σύντομα τα γεωτρύπανα και τα σεισμογραφικά πλοία της Τουρκίας θα επιστρέψουν εκ νέου στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο Donmez στη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber αναφέρθηκε στις έρευνες που πραγματοποιούν τα γεωτρύπανα της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα προμηνύοντας τις έρευνες που σχεδιάζει η χώρα του στην Ανατολική Μεσόγειο.
«To Oruc Reis συνεχίζει τις σεισμικές έρευνες του στα ανοιχτά της Αττάλειας.
Το Barbaros πήγε για μακροχρόνια συντήρηση και είναι στα ναυπηγεία στην Τούζλα.
Τo Yavuz ολοκληρώνει τις προμήθειες του και σύντομα θα επιστρέψει στις προγραμματισμένες τους εργασίες στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε ο Donmez.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το Banking News: 

Μπαράζ προκλήσεων από τους Τούρκους - Ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος του λιμενικού

Το παιχνίδι με τη φωτιά συνεχίζει να παίζει η Τουρκία παρά τα προειδοποιητικά μηνύματα από τις Βρυξέλλες για τερματισμό των προκλήσεων.
Η Τουρκία επιμένει στην ίδια τακτική συντηρώντας την ελληνοτουρκική ένταση παρά το επικείμενο ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου για συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του, Mevlut Cavusoglu.
Ειδικότερα, το ελληνικό Λιμενικό κάνει λόγο για σειρά περιστατικών παρενοχλήσεων από τουρκικές ακταιωρούς στη Μυτιλήνη.
Για προσπάθεια κλιμάκωσης της έντασης με την Ελλάδα κάνει λόγο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.
«Σήμερα το πρωί, η Ελληνική Ακτοφυλακή ανέφερε πολλαπλά περιστατικά, κατά τα οποία η Τουρκική Ακτοφυλακή και το Τουρκικό Ναυτικό συνόδευσαν αμφίβολης ποιότητας βάρκες μεταναστών στα σύνορα της Ευρώπης, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει κλιμάκωση με την Ελλάδα» δήλωσε σχετικά.

Επικίνδυνοι ελιγμοί

Τις πρωινές ώρες της 2ας Απριλίου, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέσβου, τουρκική ακταιωρός εισήλθε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και παρενόχλησε το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς σε βάρος του.



Παράλληλα, σε δεύτερο περιστατικό στην ίδια θαλάσσια περιοχή, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, λέμβος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες επιχείρησε να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα συνοδεία τουρκικής ακταιωρού, η οποία και εντοπίστηκε από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας από το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με την τουρκική ακταιωρό, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα.
Η λέμβος με τους αλλοδαπούς, δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα και οι επιβαίνοντές της περισυνελλέγησαν τελικά από έτερη τουρκική ακταιωρό και ενώ η πρώτη είχε ήδη αποχωρήσει από την εν λόγω θαλάσσια περιοχή.
Επίσης, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (2/4/2021), στην ίδια θαλάσσια περιοχή και εντός τουρκικών χωρικών υδάτων πλησίον της οριογραμμής, εντοπίστηκε από έτερο Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, λέμβος με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Η ανωτέρω λέμβος προσεγγίστηκε από δύο τουρκικές ακταιωρούς, οι οποίες επιχείρησαν να την ωθήσουν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ανεπιτυχώς.
Τελικά, οι επιβαίνοντες της λέμβου περισυνελλέγησαν από τις τουρκικές ακταιωρούς, κατόπιν επανειλημμένων οχλήσεων από το πλήρωμα του Πλοίου Ανοιχτής Θαλάσσης.
Σημειώνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση η λέμβος με τους αλλοδαπούς δεν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης