Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Daily Sabah: Η Ελλάδα ευθύνεται για παραβιάσεις δικαιωμάτων μεταναστών

Daily Sabah: Η Ελλάδα ευθύνεται για παραβιάσεις δικαιωμάτων μεταναστών
Το χαρτί των παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων παίζουν πάλι οι Τούρκοι
Fake news περί παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκ μέρους της Ελλάδας επιστρατεύουν για άλλη μία φορά οι Τούρκοι, μέσω της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Daily Sabah. 

«Η Ελλάδα ευθύνεται για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διενεργούνται από τον Frontex, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής» αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, προσθέτοντας πως «οι βίαιες πράξεις προς τους αιτούντες άσυλο αυξάνονται σχεδόν καθημερινά.
Τα μέλη της Frontex υπόκεινται στις εντολές της χώρας υποδοχής.
Αυτό σημαίνει ότι όλα τα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των πλοίων, των σκαφών και των αεροσκαφών στη δομή του Frontex, δεσμεύονται από τις εντολές των ελληνικών αρχών.
Οι αιτούντες άσυλο, των οποίων τα δικαιώματα παραβιάζονται, αντιμετωπίζουν αβέβαιους, επαχθείς και ανεπαρκείς μηχανισμούς.
Η Ελλάδα, η οποία συμμετέχει σε βίαιες πράξεις και επαναπροωθήσεις και παραμένει απλός θεατής σε αυτές τις δραστηριότητες και αποφεύγει να καλέσει τη Frontex να λογοδοτήσει, πράγμα που σημαίνει ότι οι παραβιάσεις θα συνεχιστούν» προσθέτει η Daily Sabah.

Η ασυνέπεια της ΕΕ

Παρόλο που οι βουλευτές της ΕΕ στα τέλη Μαρτίου αρνήθηκαν να υπογράψουν στον προϋπολογισμό του Frontex λόγω των πρακτικών που ακολουθούνται, λέει η Daily Sabah, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ylva Johansson υπερασπίστηκε τον ρόλο του οργανισμού.
Όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα, σύμφωνα με την Johansson, ο οργανισμός των συνόρων ήταν «πολύ καλά τοποθετημένος» για να βοηθήσει τα κράτη μέλη της ΕΕ να αποθαρρύνουν τους μετανάστες χωρίς δικαίωμα παραμονής να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.
«Εν τω μεταξύ, η Τουρκική Ακτοφυλακή έσωσε άλλα 29 άτομα στα ανοικτά των ακτών του Αιγαίου, αφού εκδιώχθηκαν παράνομα από τις ελληνικές δυνάμεις τη Δευτέρα» καταλήγει η Daily Sabah.
Καταγραφή_32.JPG 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης