Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Yeni Safak: Προχωρά η συμφωνία Τουρκίας και Παλαιστίνης για ΑΟΖ

Yeni Safak: Προχωρά η συμφωνία Τουρκίας και Παλαιστίνης για ΑΟΖ

Η Yeni Safak αναφέρει ότι έγινε το πρώτο βήμα για την εφαρμογή συμφωνίας για ΑΟΖ Τουρκίας και Παλαιστίνης

Για επερχόμενη υπογραφή συμφωνίας για ΑΟΖ μεταξύ Παλαιστίνης και Τουρκίας κάνει λόγο η Yeni Safak.
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι χθες τέθηκε σε ισχύ η «Συμφωνίας Ασφάλειας και Συνεργασίας» που είχαν υπογράψει οι δύο χώρες το 2018.
«Με αυτήν την κίνηση, έγινε το πρώτο βήμα για την εφαρμογή μιας συμφωνίας για ΑΟΖ με την Παλαιστίνη παρόμοιας με αυτή της Λιβύης» αναφέρει η Yeni Safak και σχολιάζει ότι πρόκειται για μια κίνηση με ξεκάθαρο μήνυμα προς το Ισραήλ.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η συμφωνία αποτελεί το πρώτο βήμα για το «Μοντέλο Λιβύη», δημοσιεύοντας εικόνα σχετικού χάρτη που αποτυπώνει το τουρκικό πλάνο, στην οποία απουσιάζει η ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου.
Υπενθυμίζεται πως ανάλογη συμφωνία είχε υπογραφεί μεταξύ Άγκυρας και Λιβύης.
Παράλληλα το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η συμφωνία ασφάλειας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών προβλέπει, την συνεργασία κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο, του λαθρεμπορίου πολιτιστικών και φυσικών αγαθών, του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, του εμπορίου ανθρώπων, του λαθρεμπορίου μεταναστών και της παράνομης μετανάστευσης. Επιπρόσθετα προβλέπει την εκπαίδευση Παλαιστινίων στις τουρκικές ακαδημίες της αστυνομίας, της χωροφυλακής και της ακτοφυλακής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης