Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

DW: Η τουρκοκυπριακή αριστερά «γυρίζει πλάτη» στον Erdogan

DW: Η τουρκοκυπριακή αριστερά «γυρίζει πλάτη» στον Erdogan
Δυσαρέσκεια επικρατεί για τις παρεμβάσεις του Tayyip Erdogan στα εσωτερικά των Τουρκοκυπρίων
Σχετικά Άρθρα

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, αποφάσισε χθες βράδυ να μποϋκοτάρει τη συνεδρία της "βουλής" των Τουρκοκυπρίων, την οποία θα προσφωνήσει ο Τούρκος Πρόεδρος.
Η απόφαση, που προκάλεσε αίσθηση και αντιπαραθέσεις στην τ/κ κοινότητα, ελήφθη στη διάρκεια μιας θυελλώδους συνεδρίας του αριστερού κόμματος. Ανάλογη απόφαση για μη-συμμετοχή στην ειδική συνεδρία, όπου θα μιλήσει ο Tayyip Erdogan, έλαβε χθες και το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας του τέως Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
Δηλώσεις απαρέσκειας και σκέψεις για κινητοποιήσεις
Η δυσαρέσκεια που επικρατεί για τις παρεμβάσεις του Tayyip Erdogan στα εσωτερικά των Τουρκοκυπρίων αποτυπώνονται και σε δηλώσεις προσωπικοτήτων ενόψει της άφιξης του Τούρκου Προέδρου.
Ο τέως Τουρκοκύπριος ηγέτης Μehmet Alit Talat σε γραπτή του δήλωση κατήγγειλε ότι η νέα πολιτική της Τουρκίας δεν υπολογίζει τη βούληση των Τουρκοκυπρίων, ενώ ειδικά για τους σχεδιασμούς Erdogan για το Βαρώσι και τις ελληνοκυπριακές περιουσίες είπε ότι είναι μια ενέργεια που παίζει με τα νεύρα των Ηνωμένων Εθνών και του κόσμου. Δυσαρέσκεια για τις τουρκικές παρεμβάσεις εξέφρασε και ο "δήμαρχος" Λευκωσίας Harmanci δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι "η Τουρκία είναι πολύ μεγαλύτερη από ένα άτομο".
Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τ/κ μέσα, κόμματα, συνδικάτα και οργανώσεις επεξεργάζονται τρόπους για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τις νέες θέσεις της Τουρκίας και της τ/κ ηγεσίας στο Κυπριακό, κατά την παρουσία του Erdogan στο νησί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης