Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέες απειλές από Τουρκία - Soylu: Δεν είμαστε «αποθήκη μεταναστών» της Δύσης

Νέες απειλές από Τουρκία - Soylu: Δεν είμαστε «αποθήκη μεταναστών» της Δύσης
Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών διεμήνυσε ότι αν και η Τουρκία εμποδίζει τους μετανάστες δεν θα είναι «αποθήκη μεταναστών» της Δύσης
Σχετικά Άρθρα
Για ακόμα μια φορά, η Τουρκία εργαλειοποιεί το προσφυγικό προκειμένου να εκβιάσει την ΕΕ και να υπαναχωρήσει στις θέσεις της.
Οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν έχουν στρώσει τον δρόμο για μια νέα προσφυγική κρίση κάτι που η Τουρκία δεν έχει αφήσει ανεκμετάλλευτο. Σε σχεδόν καθημερινή βάση, η Άγκυρα εκτοξεύει απειλές προς την ΕΕ όσον αφορά τους πρόσφυγες διαμηνύοντας ότι δεν προτίθεται να τους κρατήσει στο έδαφος της.
«Η Δύση σκέπτεται το εξής: Η Τουρκία να κλείσει τα σύνορά της και να μας προστατέψει. Αν οι παράνομοι μετανάστες περάσουν να τους κρατήσει. Εμείς έχουμε δηλώσει ότι δεν είμαστε “αποθήκη μεταναστών” της Δύσης» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Suleyman Soylu, με αφορμή τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν.
Όπως μετέδωσε ο Σκάι, ο Soylu υπενθύμισε ότι «η Τουρκία από το 2016, έχει πιάσει παράνομους μετανάστες εντός της χώρας, όταν περνούσαν τα ανατολικά και νότια σύνορα στη διαδρομή στο Αιγαίο και στη Θράκη, όταν περνούσαν από την Ελλάδα… Ο συνολικός αριθμός των παράτυπων μεταναστών που έχουμε πιάσει είναι 1.293,662».

Τα... αιτήματα της Τουρκίας

Άλλωστε σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, διατύπωσε τα αιτήματα προς την ΕΕ όπου περιλαμβάνεται η πλήρης εφαρμογή της προσφυγικής συμφωνίας, η επικαιροποίηση της τελωνιακής ένωσης με την ΕΕ, η απελευθέρωση της βίζας για τους τούρκους πολίτες και η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, ζήτησε άρση του εμπάργκο στα οπλικά συστήματα που έχει επιβάλει η Γερμανία στην Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης