Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκία: Τρία νέα πολεμικά πλοία θα ενισχύσουν τη Γαλάζια Πατρίδα - Φόβος για τους χθρούς μας

Τουρκία: Τρία νέα πολεμικά πλοία θα ενισχύσουν τη Γαλάζια Πατρίδα - Φόβος για τους χθρούς μας

Τα 3 νέα εθνικά πλοία, που θα ενισχύσουν το ναυτικό μας, θα ενσταλάζουν εμπιστοσύνη στους φίλους και φόβο στους εχθρούς»

Η προεδρία της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει διαγωνισμό για την κατασκευή τριών νέων φρεγατών στο πλαίσιο του έργου του Εθνικού Πλοίου (MILGEM) που έχει ήδη παράσχει στις Τουρκικές Ναυτικές Δυνάμεις μαχητικά σκάφη εγχώριας παραγωγής με στόχο την υπεράσπιση της «Γαλάζιας Πατρίδας»,.

Η Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) δήλωσε ότι ο ρυθμός παραγωγής των εγχώριων ανταλλακτικών στα νέα πλοία θα είναι υψηλότερος από πριν.
Ο Ismail Demir, επικεφαλής της SSB, δήλωσε στο Anadolu Agency (AA) ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την κάλυψη των αναγκών των δυνάμεων ασφαλείας με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες, με στόχο μια «πλήρως ανεξάρτητη Τουρκία στην αμυντική βιομηχανία».
Η υπεράσπιση της «Γαλάζιας Πατρίδας», την οποία η Τουρκία αποκαλεί τις θάλασσες που περιβάλλουν τη χώρα, κατέχει σημαντική θέση σε αυτές, είπε ο Ismail Demir, καθώς ο στρατός κινείται προς την ενίσχυση της ναυτικής του ισχύος.
«Οι εγχώριες βιομηχανικές εταιρείες μας έχουν τη δυνατότητα και την ικανότητα να ναυπηγούν πλοία που δεν έχουν ισοδύναμα σε όλο τον κόσμο με ανταγωνιστικό κόστος.
Με αυτή τη δύναμη, κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα στο έργο MILGEM.
Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για το έκτο, το έβδομο και το όγδοο πλοία. Το ποσοστό εντόπισης θα είναι πολύ υψηλότερο», είπε.
«Σκοπεύουμε να καταστήσουμε τα πλοία μας διαθέσιμα στις δυνάμεις ασφαλείας το συντομότερο δυνατό. Τα νέα μας πλοία θα περιλαμβάνουν περισσότερο εγχώριο εξοπλισμό και οπλικά συστήματα», είπε ο Ismail Demir, προσθέτοντας ότι τα εγχώρια πολεμικά πλοία θα ενισχύσουν τη στάση του ναυτικού που «ενσταλάζει εμπιστοσύνη στους φίλους και φόβο στον εχθρό».
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή πλοίων που θα εκτελούν αναγνώριση και επιτήρηση, ανίχνευση, αναγνώριση και αναγνώριση στόχων, αποστολές έγκαιρης προειδοποίησης, άμυνα βάσης και λιμανιού, ανθυποβρυχιακός πόλεμος (ASW), επιφανειακός πόλεμος, πόλεμος αεράμυνας, αμφίβιες επιχειρήσεις και δραστηριότητες περιπολίας για τη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων.
Εκτός από τα συστήματα που χρειάζονται περαιτέρω ανάπτυξη, βελτίωση ή εντοπισμό, τα πλοία θα είναι ισοδύναμα με το πέμπτο πλοίο της MILGEM, τη Istanbul Frigate, η οποία είναι η προηγμένη έκδοση των πρώην κορβετών που κατασκευάστηκαν στο ίδιο πρόγραμμα.
Οι διαγωνιζόμενοι για την παραγωγή πρέπει να διαθέτουν εγχώριο ναυπηγείο ή ο υπεργολάβος μελετών πρέπει να συνεργάζεται με εγχώριο ναυπηγείο.
Για τον διαγωνισμό, θα απαιτείται επίσης να έχει διεξαχθεί ή εκτελέσει έργο σχεδιασμού/κατασκευής στρατιωτικής πλατφόρμας επιφάνειας με την SSB ή να είναι συνεργάτης εταιρειών που πληρούν αυτήν την προϋπόθεση.
Το έργο MILGEM έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής τις παραδόσεις των κορβετών κλάσης Ada, το πρώτο από τα οποία ήταν το TCG Heybeliada το 2011, το δεύτερο ήταν το TCG Büyükada το 2013, το τρίτο το TCG Burgazada το 2018 και το τέταρτο πλοίο, το TCG Kınalıada το 2019.
Η Φρεγάτα Κωνσταντινούπολης (F-515), εν τω μεταξύ, η οποία παρήχθη μέσω στενής συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα – όπως είναι και ο στόχος για την επόμενη περίοδο, κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.
Το TCG Istanbul, που περιλαμβάνει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τις προηγούμενες τέσσερις κορβέτες, είναι προϊόν τοπικής παραγωγής κατά 70%.
Η Τουρκία κατασκευάζει επίσης τις κορβέτες της MILGEM για το Πακιστανικό Ναυτικό ως μέρος των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί στο παρελθόν και για την Ουκρανία, η οποία λέγεται ότι περιλαμβάνει μεταφορά τεχνολογίας.

τθρκευ_σηιπσ.JPG



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης