Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας (ΥΠΕΞ): Η Ελλάδα παραμένει στη σωστή πλευρά της ιστορίας, ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας

Δένδιας (ΥΠΕΞ): Η Ελλάδα παραμένει στη σωστή πλευρά της ιστορίας, ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας
Μήνυμα Ν. Δένδια για την Ημέρα Νίκης στην Ευρώπη
"Η Ελλάδα, η οποία συνέβαλε αποφασιστικά με τις θυσίες και τον ηρωικό αγώνα της στη Νίκη των Συμμάχων στην Ευρώπη, ήταν και παραμένει στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, υπέρμαχος πάντα του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή", ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε μήνυμα που ανάρτησε για την Ημέρα Νίκης στην Ευρώπη στο λογαριασμό του στο twitter.

Ηχηρό μήνυμα

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας έστειλε ηχηρό μήνυμα προς οποιονδήποτε επιχειρεί να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία.
Στο μήνυμα προς την Τουρκία είπε ότι η Ελλάδα θα απαντά σε κάθε πρόσκληση επί του πεδίου, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, μιλώντας στον 14ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.
«Δεν δεχόμαστε κανενός είδους απειλές και τετελεσμένα» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «θέλουμε φιλικές σχέσεις με όλους, αλλά θα συνεχίσουμε να απαντάμε επί του πεδίου σε κάθε πρόκληση. Μερικοί στη γειτονιά μας πρώτα παρανομούν και μετά διαπραγματεύονται την παρανομία με ένα νόμιμο δικαίωμα δικό σου. Αυτά να τα ξεχάσουν».


Για Ουκρανία και Ρωσία

Ακόμη, αναφέρθηκε στη στάση της χώρας μας στην ουκρανική κρίση, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα τάχθηκε ανεπιφύλακτα στο πλευρό της διεθνούς νομιμότητας και δεν υπάρχει δρόμος στη μέση.
«Με ρωτούν γιατί δεν καθόμαστε στη μέση όπως άλλα κράτη και κοιτούν ανατολικά μας. Δεν υπάρχει δρόμος στη μέση, ο μόνος δρόμος είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η διεθνής νομιμότητα, και η Ελλάδα εκεί στέκεται πάντα», είπε χαρακτηριστικά.
Υπογράμμισε ότι η χώρα μας έκανε τη σωστή επιλογή με την κρίση στην Ουκρανία, μία επιλογή που επιβάλλουν οι σταθεροί άξονες της εξωτερικής πολιτικής μας, ενώ αναφέρθηκε και στην κουλτούρα της Ρωσίας, την οποία «σεβόμαστε και τιμούμε».
«Υπάρχει η Ρωσία τού Ντοστογιέφσκι και του Τολστόι, η Ρωσία των τεχνών και της κουλτούρας. Αυτή τη Ρωσία θέλουμε και όχι τη Ρωσία που καταστρέφει χώρες, που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και υπονομεύει την ασφάλεια της Ευρώπης. Η Ελλάδα έχει να κάνει με την άλλη Ρωσία, όχι με αυτήν», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης