Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan: Ελληνικέ λαέ, μην ψηφίσεις Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του - Μπορεί να έχεις ένα καταστροφικό τέλος

Erdogan: Ελληνικέ λαέ, μην ψηφίσεις Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του - Μπορεί να έχεις ένα καταστροφικό τέλος
Συνιστούμε στην ελληνική κυβέρνηση, που προσπαθεί να γίνει νταής, να πάρει ένα μάθημα τόσο από τις εξελίξεις στην περιοχή μας όσο και από τα γεγονότα που συνέβησαν πριν από έναν αιώνα, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη διαδέχονται η μια την άλλη.
Ελάχιστες ώρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου η Τουρκία, μετά τον εκβιασμό στον οποίο προχώρησε με το βέτο στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, πήρε το ποθούμενο πρόγραμμα αγοράς των F16, o Erdogan φτάνει πλέον στο σημείο να παρεμβαίνει στην ελληνική πολιτική σκηνή για να υποδείξει στους έλληνες τι να ψηφίσουν.
«Ελπίζω ότι οι Έλληνες, διά της δημοκρατικής οδού, θα δώσουν το απαραίτητο μήνυμα και μάθημα στην κυβέρνησή τους, η οποία τους ζητά περιπέτειες που θα καταλήξουν σε ένα καταστροφικό τέλος» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις που έκανε σε εκδήλωση για την Τελετή Αποφοίτησης Αξιωματικών από το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας.
«Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι θα προστατεύσουμε τα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορά μας προς τη Δύση, χωρίς να κάνουμε την παραμικρή παραχώρηση στα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και χρησιμοποιώντας στο έπακρο τις ευκαιρίες που μας δίνονται από τις διεθνείς συμφωνίες» δήλωσε αρχικά ο Erdogan, σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet.
«Αντί να προσπαθούμε να επιλύσουμε τις συγκρούσεις μας με διάλογο και διαπραγμάτευση, κρυβόμαστε κάτω από τα φουστάνια κάποιου. Συνιστούμε στην ελληνική κυβέρνηση, που προσπαθεί να γίνει νταής, να πάρει ένα μάθημα τόσο από τις εξελίξεις στην περιοχή μας όσο και από τα γεγονότα που συνέβησαν πριν από έναν αιώνα», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Erdogan: Η Τουρκία είδε την πραγματική κατάσταση του στρατού της στην επιχείρηση στην Κύπρο 

Αναφερόμενος στη δυναμική του τουρκικού στρατού, ο Erdogan δεν παρέλειψε να τονίσει το «γεμάτο δόξα, τιμή και νίκες» παρελθόν του.
«Στην πραγματικότητα, η Τουρκία δεν είχε την ευκαιρία να δει την πραγματική κατάσταση του στρατού της μέχρι την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο. Πρόσφατα κάναμε την επιχείρηση στην Έφεσο.
Σε αυτή την Άσκηση Έφεσος 2022 συμμετείχαν 39 χώρες από όλο τον κόσμο. Χάρη στην επιτυχία της, δώσαμε ένα πολύ καλό μάθημα στον κόσμο.
Ως έθνος που έχει αναστηθεί από τις στάχτες του, η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε είδους νίκη ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε», υπογράμμισε ο Erdogan.
Νωρίτερα, πάντως, ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει πως η Τουρκία δεν έχει στο μυαλό της να κάνει πόλεμο, αλλά ότι η Ελλάδα δεν τηρεί τις υποσχέσεις της.
«Αυτό είναι το πρόβλημα. Έκαναν 147 παραβιάσεις. Αν είμαστε γείτονες, φίλοι, αν θέλετε να ζήσουμε ειρηνικά, γιατί παραβιάζετε τον εναέριο χώρο μας 147 φορές; Αν κάνετε τέτοιες παραβιάσεις, η Πολεμική μου Αεροπορία θα σας απαντήσει».

Οικονόμου: Η ενδυνάμωση της Ελλάδας δεν αφήνει τον Erdogan να ησυχάσει και υπερβαίνει τα εσκαμμένα

«Η συνεχής ισχυροποίηση της Ελλάδας -στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά- στεναχωρεί τον κ. Erdogan και τον οδηγεί σε δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα» ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Προέδρου της Τουρκίας.
Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν την ιστορική παιδεία και τον πατριωτισμό που επιβάλλεται ώστε να κρατούν ερμητικά κλειστά τα αυτιά τους στις παραινέσεις όσων επιβουλεύονται την Πατρίδα τους» και κατέληξε:
«Είναι προφανέστατο ότι οι επιτυχίες του πρωθυπουργού και η ενδυνάμωση της Ελλάδας δεν αφήνουν τον κ. Erdogan να ησυχάσει. Αν και ο ίδιος θα προτιμούσε μια Ελλάδα αδύναμη, εμείς κάνουμε και θα κάνουμε ανυποχώρητα όσα προάγουν τα εθνικά μας δίκαια. Εξάλλου, ο πραγματικά ισχυρός δεν έχει ανάγκη να το διαλαλεί κάθε τρεις και λίγο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης