Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Οι ΗΠΑ ανοίγουν πόρτα στην Τουρκία για συνδιαχείριση: Οι πόροι στην κυπριακή ΑΟΖ να μοιραστούν δίκαια

Οι ΗΠΑ ανοίγουν πόρτα στην Τουρκία για συνδιαχείριση: Οι πόροι στην κυπριακή ΑΟΖ να μοιραστούν δίκαια
Εκπρόσωπος του State Department δήλωσε πως οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κύπρου, όπως και όλοι οι πόροι της, θα πρέπει να μοιράζονται δίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων
Σχετικά Άρθρα

Αμηχανία προκαλεί η δήλωση εκπροσώπου του State Department σχετικά με τα ευρήματα φυσικού αερίου στο τεμάχιο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ. Ειδικότερα, ο Αμερικανός αξιωματούχος θέτει θέμα συνδιαχείρισης κάνοντας λόγο για δίκαιο μοίρασμα μεταξύ των δύο κοινοτήτων (Ελληνοκύπριοι - Τουρκοκύπριοι). Πρόκειται για μια δήλωση που κινείται στο ίδιο μοτίβο με αντίστοιχες δηλώσεις της Τουρκίας που ζητούν συνδιαχείριση των ενεργειακών πόρων.

Οι δηλώσεις του Αμερικανικού αξιωματούχου

«Πιστεύουμε ότι οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κύπρου, όπως και όλοι οι πόροι της, θα πρέπει να μοιράζονται δίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Η ανάπτυξη των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προάγει τη συνεργασία και να παρέχει τα θεμέλια για διαρκή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή». Αυτή ήταν η δήλωση του εκπροσώπου του State Department, όπως τη μετέδωσε η κυπριακή ιστοσελίδα politis επικαλούμενη το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Σχολιάζοντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ENI-TOTAL και τις έως τώρα εκτιμήσεις στο κοίτασμα Cronos-1 του τεμαχίου 6 ο εκπρόσωπος του State Department επεσήμανε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν ενωμένες με τους Συμμάχους και τους εταίρους μας στη δέσμευσή μας για την προώθηση της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας, τη μείωση της συλλογικής μας εξάρτησης από τη ρωσική ενέργεια και τη διατήρηση της πίεσης στο Κρεμλίνο. Η πολιτική των ΗΠΑ για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) είναι μακροχρόνια και δεν έχει αλλάξει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης