Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΝΙ και Total βρήκαν τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κύπρο – Πάνω από 70 δισ κ.μ.

ΕΝΙ και Total βρήκαν τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κύπρο – Πάνω από 70 δισ κ.μ.
Το κοίτασμα βρίσκεται περίπου 160 χιλιόμετρα από τις ακτές της Κύπρου
Σχετικά Άρθρα

Για την ανακάλυψη ενός από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στον κόσμο κάνει λόγο η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, αναφερόμενη στις σημερινές ανακοινώσεις της ιταλικής Eni και της γαλλικής Total Energies για τα ευρήματά τους στο οικόπεδο Kronos 1, στο τεμάχιο 6 στα ανοιχτά των νότιων ακτών της Κύπρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιταλική εφημερίδα, το κοίτασμα βρίσκεται σε βάθος 2.287 μέτρων και σε απόσταση 160 χιλιομέτρων από τις ακτές του νησιού.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, εκτιμάται ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου είναι πάνω από 70 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, κάτι που το καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου.

Σημαντικά νέα

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται για εξαιρετικά καλά νέα για την πολιτική ενεργειακής αυτονομίας της Ιταλίας, παρά το γεγονός ότι θα χρειαστεί ένα ακόμα χρόνος για να μπορέσει η ανακάλυψη αυτή να έχει βιομηχανική δραστηριότητα.
Παρόλο αυτά, επισημαίνει ότι η ανακάλυψη αυτή αυξάνει τις πιθανότητες της Ευρώπης να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο και να διαφοροποιήσει τις πηγές προμήθειας της σε φυσικό αέριο.
Επιπλέον, το δημοσίευμα τονίζει πως η ανακάλυψη αυτή επιβεβαιώνει το στρατηγικό ρόλο της ανατολικής Μεσογείου για την Ευρώπη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα κοιτάσματα του Λεβιάθαν (μεταξύ Κύπρου, Τουρκίας και Ισραήλ) αλλά και του Zohr, στα ανοιχτά των ακτών της Αιγύπτου, αλλά και το ενδιαφέρον του Ισραήλ για έναν αγωγό που θα αρχίζει από το έδαφος του και μέσω της Κύπρου και της Ελλάδας, θα φτάνει στην Ευρώπη

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης