Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Οργισμένος ο Erdogan για το επεισόδιο με Μητσοτάκη: Δεν θα πέσω στο επίπεδο του - Ποιος του έδωσε άδεια να μιλήσει;

Οργισμένος ο Erdogan για το επεισόδιο με Μητσοτάκη: Δεν θα πέσω στο επίπεδο του - Ποιος του έδωσε άδεια να μιλήσει;

Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε για την αποστολή τουρκικών drones στα κατεχόμενα

Σχετικά Άρθρα

Την έντονη ενόχληση του για το επεισόδιο με τον Έλληνα πρωθυπουργό στη Σύνοδο της Πράγας, εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, προβαίνοντας σε υποτιμητικές δηλώσεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Δεν γνωρίζει τους κανόνες του πρωτοκόλλου. Δεν θα πέσω στο επίπεδο του» δήλωσε απαντώντας σε ερωτήσεις μετά την προσευχή της Παρασκευής.
«Υπάρχει και ένας άνθρωπος (σσ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης) που δεν γνωρίζει τους κανόνες του πρωτοκόλλου. Ήμουν ένας από τους κύριους ομιλητές. Έδωσα την ομιλία μου. Δεν ξέρω από ποιον ή πώς πήρε την άδεια. Προσπάθησε να μου απαντήσει. Τέτοιος είναι ο Πρόεδρος της Τουρκίας; Κάτω από ένα επίπεδο; Κανείς δεν χειροκρότησε» επεσήμανε.

Αποστολή drones στα κατεχόμενα της Κύπρου

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε την αποστολή drones στα κατεχόμενα της Κύπρου.
«Τουρκικά μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα που δεν είναι οπλισμένα, καθώς και μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα μάχης βρίσκονται στην βόρεια Κύπρο για να την προστατεύσουν απ' όλες τις πλευρές» δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τη Σύνοδο Λορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα.
Όπως μεταδίδει το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ερωτηθείς αν υπάρχει σχέδιο για τη δημιουργία τουρκικής στρατιωτικής βάσης στην κατεχόμενη Καρπασία, ο Ερντογάν δήλωσε πως τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορεί επίσης να σταλούν στην περιοχή.
«Επειδή είναι ανάγκη να ασφαλίσουμε τη Βόρεια Κύπρο απ' όλες τις πλευρές, απ' όλες τις απόψεις. Είτε δημιουργηθεί βάση είτε όχι, τα αεριωθούμενά μας θα είναι στη Βόρεια Κύπρο αμέσως μόλις απογειωθούν από την ηπειρωτική χώρα μας», πρόσθεσε, σύμφωνα πάντα με το Anadolu.

Οι... σχέσεις με Macron

«Οι σύζυγοι μας συνεννοούνται καλά. Εμείς όχι». Αυτό είπε προς τους δημοσιογράφους χθες, Πέμπτη, από την Πράγα, αναφορικά με τις σχέσεις του με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron, ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, όπως αναφέρει ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός BFM.
Σύμφωνα με τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, λίγο νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος είχε συλληφθεί από τις κάμερες να «πειράζει» τον Macron προτείνοντας του, ενώπιον του προέδρου του Αζερμπαϊντζάν, Ilham Aliyev, την προσχώρηση της Γαλλίας στον Οργανισμό των τουρκόφωνων χωρών της κεντρικής Ασίας. «Θα σε δεχθούμε, αν το θες», ακούστηκε να λέει ο Τούρκος πρόεδρος, για να δεχθεί στη συνέχεια από τον Γάλλο πρόεδρο, σύμφωνα με το BFM, ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης