Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές για Σύνοδο ΕΕ στην Πράγα: Δεν βρήκε ευήκοα ώτα ο Erdogan – Τον αιφνιδίασε ο Μητσοτάκης

Κυβερνητικές πηγές για Σύνοδο ΕΕ στην Πράγα: Δεν βρήκε ευήκοα ώτα ο Erdogan – Τον αιφνιδίασε ο Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα δώσει απαντήσεις τόσο προσερχόμενος στη Σύνοδο όσο και στη συνέντευξη τύπου αναφέρουν οι ίδιες πηγές
Σχετικά Άρθρα
Στην ένταση που προκλήθηκε χθες Πέμπτη 6/10 στο δείπνο των ηγετών στο περιθώριο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Συνόδου μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και του προέδρου της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan αναφέρονται κυβερνητικές πηγές, οι οποίες αναφέρουν πως ο Τούρκος πρόεδρος δεν κατάφερε να βρει «ευήκοα ώτα» στις αιτιάσεις του κατά της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το κλίμα που εισέπραξε ο Τούρκος πρόεδρος από τους συνομιλητές του ήταν η σύσταση να σταματήσει τη συγκεκριμένη τακτική των προκλήσεων κατά της Ελλάδας και να ακολουθήσει τον δρόμο του διαλόγου επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου.
Μάλιστα αναφέρεται πως ήταν σε γνώση της ελληνικής αποστολής πως ο Erdogan είχε ζητήσει να πάρει τον λόγο κατά την διάρκεια του δείπνου ενώ επισημαίνεται πως κατά την παρέμβαση του εμφανίστηκε αρνητικός ως προς τους χειρισμούς της ΕΕ έναντι της Τουρκίας και ως μη είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις επετέθη κατά της Ελλάδος.

Τον αιφνιδίασε

Όπως αναφέρεται, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δεν υπήρχε περίπτωση να μείνει άφωνος και να αφήσει αναπάντητα τα όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
Μάλιστα εκτιμάται, σύμφωνα πάντα με τις κυβερνητικές πηγές πως η απάντηση του πρωθυπουργού φαίνεται πως αιφνιδίασε τον Erdogan, κάτι που - σύμφωνα με τα ίδια πρόσωπα - αποτυπώθηκε και στο «αλλοπρόσαλλο» της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε αργότερα, κατά τη διάρκεια της οποίας σε άλλα σημεία απειλούσε πως «θα έλθουμε νύχτα» και σε άλλα έλεγε πως δεν αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών και ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που δεν προσέρχεται στον διάλογο.

Η απάντηση

Επιπλέον, επισημαίνεται πως ο πρωθυπουργός θα δώσει απαντήσεις σε δήλωσή του προσερχόμενος στην άτυπη Σύνοδο των 27 Ευρωπαίων ηγετών στην Πράγα, αλλά και μετέπειτα στη συνέντευξη τύπου.
Από την ελληνική κυβέρνηση επισημαίνεται πως οι θέσεις της Ελλάδος είναι γνωστές και πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης