Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

«Προβοκάτορα» αποκαλούν τα τουρκικά ΜΜΕ τον Απόστολο Τζιτζικώστα - Επιτίθενται και στον Ekrem Imamoglu

«Προβοκάτορα» αποκαλούν τα τουρκικά ΜΜΕ τον Απόστολο Τζιτζικώστα - Επιτίθενται και στον Ekrem Imamoglu
Οι τουρκικές αντιδράσεις στην υπόθεση Τζιτζικώστα
Σχετικά Άρθρα

«Προβοκάτορα» αποκαλούν δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, μετά την κράτησή του και την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία, γεγονός που έλαβε διαστάσεις και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι "εξηγήσεις" των τουρκικών αρχών στην καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου στον Έλληνα αξιωματούχο και αντιπρόεδρο της ARLEM, ότι όλα έγιναν εξαιτίας της "συνωνυμίας" του Απ. Τζιτζικώστα με προσώπου που είχε περιορισμό εισόδου στην Τουρκία δεν έπεισαν, ούτε βέβαια ο χαρακτηρισμός της κράτησής του ως "φιλοξενία".
Στον τουρκικό Τύπο το περιστατικό υποβαθμίζεται με το επιχείρημα ότι το θέμα λύθηκε μέσα σε 20 λεπτά και πως ο περιφερειάρχης, ο οποίος κρατήθηκε ώρες στο λιμάνι, κατηγορείται ως "προβοκάτορας" γιατί αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Eπίθεση και στον Imamoglu

Συγκεκριμένα η εφημερίδα Aksam με τίτλο "Υποστήριξε τον Έλληνα προβοκάτορα", επιτίθεται στον Ekrem Imamoglu όπως και η εφημερίδα Star, γιατί έκανε λόγο για «σοβαρό επεισόδιο» για το οποίο «θα ενημερώσει την κοινή γνώμη».
Πιο συγκεκριμένα αμφότερες αναφέρουν πως ο Ekrem İmamoğlu φρόντισε τον Έλληνα Πρόεδρο Τζιτζικώστα, ο οποίος αρνήθηκε να εισέλθει στην Τουρκία προκαλώντας,  όπως γράφουν, με το τεχνικό πρόβλημα που αντιμετώπισε λόγω της ομοιότητας του ονόματος στα τελωνεία.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τζιτζικώστας επέστρεψε αμέσως στην Ελλάδα μετά το πρωτοφανές περιστατικό, καθώς τον παρέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με το κυβερνητικό αεροσκάφος από το αεροδρόμιο της Σμύρνης.
0_24.JPG
01_34.JPG
02_23.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης