Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Καταιγισμός παραβιάσεων από τουρκικά αεροσκάφη, ακόμη και οπλισμένα, πάνω από Αιγαίο

Καταιγισμός παραβιάσεων από τουρκικά αεροσκάφη, ακόμη  και οπλισμένα, πάνω από Αιγαίο
Οι παραβιάσεις σημειώθηκαν κατά την ημέρα της γιορτής της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, κατά παραβίαση των μέτρων εμπιστοσύνης του Μνημονίου Παπούλια - Γιλμάζ
Σχετικά Άρθρα

Σε 64 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησε η τουρκική πολεμική αεροπορία, ανήμερα της γιορτής της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Οι 42 παραβιάσεις έγιναν από 3 μη επανδρωμένα UAV και οι υπόλοιπες 22 από μαχητικά F-16.
Σε τέσσερις περιπτώσεις οι τουρκικές παραβιάσεις εξελίχθηκαν σε εμπλοκές με τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής.
Αξιοσημείωτο είναι ότι από τα είκοσι τουρκικά αεροσκάφη που πέταξαν σήμερα πάνω από το Αρχιπέλαγος, τα δέκα ήταν οπλισμένα.
Παράλληλα, σημειώθηκαν 16 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών από τα τουρκικά αεροσκάφη τα οποία κινήθηκαν σε περιοχές του Βορειοανατολικού, Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου.
Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Να σημειωθεί, ότι το Μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ (1988) για τα μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που παραβιάζει συστηματικά η Άγκυρα, αναφέρει ρητά ότι «θα πρέπει να αποφεύγονται από τις δύο χώρες οι στρατιωτικές δράσεις και ασκήσεις την περίοδο θρησκευτικών ή εθνικών εορτών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης