Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Διάβημα της Ελλάδας στην Τουρκία για Τζιτζικώστα - Το χρονικό της τουρκικής πρόκλησης

Διάβημα της Ελλάδας στην Τουρκία για Τζιτζικώστα - Το χρονικό της τουρκικής πρόκλησης

Οι τουρκικές αρχές δεν επέτρεψαν την είσοδο του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Τουρκία

Σχετικά Άρθρα

Σε διάβημα για το περιστατικό με τον Απόστολο Τζιτζικώστα το Σάββατο (5/11/2022) προχώρησε η ελληνική πλευρά. Ειδικότερα, ο πρέσβης της Ελλάδας, Χριστόδουλος Λάζαρης, επέδωσε και γραπτώς το διάβημα -μέσω ρηματικής διακοίνωσης- προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την άρνηση εισόδου στον Απόστολο Τζιτζικώστα στη Σμύρνη.
Είχε προηγηθεί προφορική διαμαρτυρία την ημέρα του περιστατικού. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δια του πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα- επέδωσε χθες Τετάρτη (10/11/2022) και γραπτώς το διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το χρονικό της τουρκικής πρόκλησης

Το Σάββατο (5/11/2022), ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ταξίδεψε ακτοπλοϊκώς από τη Θεσσαλονίκη στη Σμύρνη, προκειμένου να προεδρεύσει στη 13η Γενική Συνέλευση Ευρώπης - Μεσογείου.
Ωστόσο, λίγο μετά την άφιξη του, οι τουρκικές αρχές τον μετέφεραν σε ειδικό γραφείου όπου και παρέμεινε εγκλωβισμένος για τουλάχιστον 7 ώρες, καθώς δεν του επετράπη να εισέλθει στη χώρα.
Από την πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τους αρμόδιους της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ, καθώς επίσης τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.
Τελικά, ο περιφερειάρχης επέστεψε στην Ελλάδα με κυβερνητικό αεροσκάφος, καθώς τον παρέλαβε ο Νίκος Δένδιας, από το αεροδρόμιο της Σμύρνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης