Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Απειλεί ευθέως ο Akar: Θα επιστρέψουμε τον λογαριασμό στην Ελλάδα - Υπολογίζει λάθος τα χωρικά ύδατα στο Καστελόριζο

Απειλεί ευθέως ο Akar: Θα επιστρέψουμε τον λογαριασμό στην Ελλάδα - Υπολογίζει λάθος τα χωρικά ύδατα στο Καστελόριζο
«Αν και απλώνουμε το χέρι της ειρήνης, η Ελλάδα επιμένει σε προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις που αυξάνουν την ένταση» είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας
Σχετικά Άρθρα
Συνεχίζει την πολεμική ρητορική στις δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Hulusi Akar, που όχι μόνο κατηγόρησε την Ελλάδα για προκλητικές ενέργειες και ρεβιζιονιστικές πολιτικές, αλλά προειδοποίησε και «με επιστροφή του λογαριασμού», υποστηρίζοντας ότι οι υπολογισμοί της Αθήνας είναι λάθος για τα χωρικά της ύδατα, συμπεριλαβμάνοντας στους λάθος υπολογισμούς το Καστελόριζο.
«Αν και απλώνουμε το χέρι της ειρήνης, η Ελλάδα επιμένει να συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική που αυξάνει την ένταση.
Είμαστε σε επιφυλακή, δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο μέχρι στιγμής, ούτε θα το πράξουμε» τόνισε κατά την επιθεώρηση στην 8η Διοίκηση Κύριας Αεριωθούμενης Βάσης στο Ντιγιάρμπακιρ, συμμετείχαν στην πτήση αποστολής του αεροσκάφους ελέγχου εναέριας προειδοποίησης «Dogu», μετά από συνάντηση με πολίτες στους δρόμους της πόλης και τις επιθεωρήσεις σε έδαφος, θάλασσα και αέρα.
Ο Akar μετείχε σε πτήση αεροσκάφους την τελευταία ημέρα του χρόνου και επιθεώρησε από αέρος τα στοιχεία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, μαζί με τον διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Oι ψευδείς κατηγορίες της Ελλάδας

Κατά την ομιλία του αργά μετά την επιθεώρηση και την τρίωρη πτήση με πολεμικό αεροσκάφος, υποστήριξε ότι η Ελλάδα κατηγορεί ψευδώς την Τουρκία για επεκτατικότητα και ρεβιζιονιστικές πολιτικές για να καλύψει τα δικά της λάθη.
Προβάλλει πράγματα για να μπερδέψει τους ανθρώπους στη διεθνή σκηνή.
Η πολιτική της Τουρκίας είναι πολύ ξεκάθαρη.
Το ονομάζουμε διεθνές δίκαιο, αυτοάμυνα, δικαιώματα των δικών μας και των Κυπρίων αδελφών μας.
Εξακολουθούν να επιμένουν να μην το βλέπουν αυτό. «Θέλουν ναυτική δικαιοδοσία 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, εξοπλίζουν τα νησιά κατά παράβαση διεθνών συμφωνιών.
Οι δραστηριότητές μας σε κατάσταση επαγρύπνησης με μεγάλη σοβαρότητα και ευαισθησία απέναντι σε όλα αυτά
Δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο μέχρι σήμερα, ούτε θα το πράξουμε.
Ο λάθος υπολογισμός θα επιστρέψει στην Ελλάδα από την ΑΓΚΥΡΑ».
0_1.JPG
1.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης