Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Πυρά Υπουργείου Εξωτερικών στην Τουρκία: «Διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα... Οδηγήσατε την ελληνική μειονότητα σε εξαφάνιση και δεν λογοδοτείτε»

Πυρά Υπουργείου Εξωτερικών στην Τουρκία: «Διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα... Οδηγήσατε την ελληνική μειονότητα σε εξαφάνιση και δεν λογοδοτείτε»
Η Τουρκία εξακολουθεί να μην λογοδοτεί ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης
Πυρά κατά της Τουρκίας εξαπολύει το υπουργείο Εξωτερικών κατηγορώντας την Άγκυρα για διαστρέβλωση της πραγματικότητας όσον αφορά τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, σε σκληρή ανακοίνωσή του σχετικά με τις νέες προκλητικές τουρκικές αναφορές περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη.
«Η Τουρκία (…) αντί να αντλεί μαθήματα από την Ελλάδα, εξακολουθεί να μην λογοδοτεί ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης.

Τι γράφει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Για άλλη μια φορά η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες και σίγουρα όχι την προαγωγή των δικαιωμάτων και της ευημερίας της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη.
»Η Τουρκία, μια χώρα με άκρως αρνητικές επιδόσεις στον τομέα του σεβασμού του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως όλοι γνωρίζουν, αντί να αντλεί μαθήματα από την Ελλάδα, εξακολουθεί να μην λογοδοτεί ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης».
Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση

Τι έγραψε η Τουρκία

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αναρτώντας φωτογραφία του Ahmet Sadik, υποστήριξε το μεσημέρι ότι: «Ο αγώνας για την ‘τουρκικότητα’ που δίνουν οι Δυτικοθρακιώτες ομογενείς μας για περισσότερα από 30 χρόνια συνεχίζεται και σήμερα με την ίδια αποφασιστικότητα όπως την πρώτη μέρα.
»Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά την υποστήριξή της σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα της ‘τουρκικής μειονότητας’ της Δυτικής Θράκης και δεν θα αφήσει μόνους τους ομογενείς αδελφούς της». www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης