Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Πυρά Soylu κατά Δύσης για κλείσιμο προξενείων: Διεξάγουν ψυχολογικό πόλεμο κατά της Τουρκίας

Πυρά Soylu κατά Δύσης για κλείσιμο προξενείων: Διεξάγουν ψυχολογικό πόλεμο κατά της Τουρκίας
Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι διεξάγουν «ψυχολογικό πόλεμο» κατά της Τουρκίας
Σχετικά Άρθρα
Την έντονη αντίδραση της Άγκυρας για την απόφαση δυτικών χωρών να κλείσουν τα προξενεία τους στην Τουρκία εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Süleyman Soylu, κάνοντας μάλιστα λόγο για «ψυχολογικό πόλεμο».
«Η απόφαση 3 χωρών να κλείσουν τα προξενεία τους την ημέρα που θέσαμε ως στόχο 60 εκατ. τουρίστες τους φέρνει στα πρόθυρα έναρξης νέου ψυχολογικού πολέμου στην Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά.
Ειδικά για τις ΗΠΑ, ο Soylu υποστήριξε πως η απόφαση για κλείσιμο των προξενείων έχει στόχο να δημιουργήσει ένα κενό ασφαλείας στην Τουρκία, ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές στα F-16 και στα F-35.
«Όταν δεν μπόρεσαν να βγάλουν το άτομο που ήθελαν από τη φυλακή (σ.σ. τον Kavala), οι πρεσβευτές που υπέγραψαν το κείμενο, οι πρεσβευτές που προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν μια νομική επιχείρηση κατά της Τουρκίας, τώρα προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κενό ασφαλείας και μια τρομοκρατική επιχείρηση στην Τουρκία με την επιχείρηση του γνωστού πρέσβη (σ.σ Αμερικάνος). Όλα είναι πολύ ανοιχτά και ξεκάθαρα. Με την κατανόηση του "να μην υπάρχει μια σταθερή Τουρκία και να γίνει ό,τι είναι", αυτοί που γνωρίζουμε ως φίλους και συμμάχους, που κάνουν παζάρια μαζί μας για τα F-16 και τα F-35, λένε "Εμείς θέλουμε να περάσει, αλλά η Γερουσία θα το δεχθεί ή όχι;"... Ποιόν πάτε να ξεγελάσετε; Ποιον κοροϊδεύετε; Ποιο παιχνίδι προσπαθείτε να κάνετε;», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.
Οι προειδοποιήσεις από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Βρετανία και την Ελβετία για αυξημένο κίνδυνο επίθεσης στην Τουρκία ήρθαν μετά τις εντάσεις μεταξύ της Άγκυρας και ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών που ξέσπασαν λόγω διαδηλώσεων που η Άγκυρα θεωρεί ισλαμοφοβικές ή αντιτουρκικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης