Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συνάντηση Blinken με Cavusoglu στις Βρυξέλλες - Στο τραπέζι F16 και ένταξη Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Συνάντηση Blinken με Cavusoglu στις Βρυξέλλες - Στο τραπέζι F16 και ένταξη Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Την επόμενη εβδομάδα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί την Τουρκία
Σχετικά Άρθρα
Η αγορά των F-16 και η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, με τον Αμερικανό ομόλογο του, Antony Blinken.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Σουηδία πρέπει να λάβει περαιτέρω μέτρα για να επιτύχει την επικύρωση από την Άγκυρα της υποψηφιότητάς της για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συναντήθηκαν στο περιθώριο της τελετής με την οποία η Ατλαντική Συμμαχία υποδέχθηκε την Φινλανδία στους κόλπους της.

Η συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη με τον Kilicdaroglu

Ο Cavusoglu δήλωσε επίσης ότι η συνάντηση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Τουρκία, Jeffry Flake, με τον υποψήφιο της ενωμένης αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές, Kemal Kilicdaroglu, είναι «απαράδεκτη» και αντίθετη με την διπλωματική πρακτική, αφού οι τουρκικές εκλογές θα διεξαχθούν σε λιγότερο από δύο μήνες.

H επίσκεψη Lavrov στην Τουρκία

Ο Cavusoglu δήλωσε επίσης ότι θα συζητήσει τις εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία με τον Ρώσο ομόλογό του κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Sergei Lavrov, στην Τουρκία αυτήν την εβδομάδα.
Η Άγκυρα συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Έθνη για την επίλυση των θεμάτων που έχουν σχέση με τις εξαγωγές σιτηρών και λιπασμάτων μέσω της Μαύρης Θάλασσας, είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις νέες πολεμικές προετοιμασίες των δύο πλευρών στον πόλεμο στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης