Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Ελλάδα δεν στέλνει Leopard στην Ουκρανία - Στην Αθήνα ο Ουκρανός Υπουργός Άμυνας Reznikov

Η Ελλάδα δεν στέλνει Leopard στην Ουκρανία - Στην Αθήνα ο Ουκρανός Υπουργός Άμυνας Reznikov
Θα συνδράμουμε την Ουκρανία αν έχουμε δυνατότητες από το στοκ διαμηνύει ο Έλληνας υπ.Άμυνας
Σχετικά Άρθρα
Η Ελλάδα δεν πρόκειται να στείλει Leopard στην Ουκρανία διαμηνύει ο υπουργός Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος σήμερα Πέμπτη 6/4 θα υποδεχθεί στην Αθήνα τον Ουκρανό ομόλογό του, Oleksiy Reznikov.
Κατά τη διάρκεια τοποθέτησης του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ.Παναγιωτόπουλος είπε πως «θα γίνει πολλή συζήτηση, σπέκουλα, αναλύσεις για το τι έρχεται να ζητήσει, θα δώσουμε το ένα, θα δώσουμε και το άλλο, θα οργιάσουν οι φήμες» και για αυτό έσπευσε να ξεκαθαρίσει την ελληνική θέση.

Όχι Leopard

«Δίνουμε ό,τι μπορούμε να δώσουμε, δεν δίνουμε τίποτα που θα αποδυνάμωνε στο ελάχιστο τις δικές μας αμυντικές δυνατότητες, δεδομένων των δικών μας εθνικών προκλήσεων ασφαλείας, και αν τα πράγματα βαίνουν κάπου καλύτερα, όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία, τότε ο σχεδιασμός μας ως προς αυτό είναι πάγιος και δεδομένος και δεν αλλάζει.
Τώρα, από εκεί και πέρα είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε όπως μπορούμε, αλλά μέχρι εκεί» είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να στείλουμε Leopard στην Ουκρανία.

Έχουμε στείλει BMP

«Έχουμε στείλει BMP και πρέπει να στείλουμε και άλλα.
Η Ελλάδα έχει στείλει πυρομαχικά διαφορετικών διαμετρημάτων.
Αν έχουμε δυνατότητες από το στοκ, από το πλεόνασμα, θα συνδράμουμε, γιατί από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι συνδράμουμε κάθε αγώνα κατά κάθε αναθεωρητισμού» τόνισε ο κ.Παναγιωτόπουλος.

Τα είπα και στις ΗΠΑ

Ο κ.Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε πως τις ελληνικές αυτές θέσεις ως προς τη βοήθεια της Ουκρανίας, τις μετέφερε και στην αντιπροσωπεία της Γερουσίας των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στον γερουσιαστή Rick Scott, ο οποίος επισκέφθηκε την Ελλάδα.
Σημειώνεται πως τον περασμένο Φεβρουάριο ο κ.Παναγιωτόπουλος είχε διαμηνύσει πως η Ελλάδα δεν επρόκειτο να προμηθεύσει την Ουκρανία με το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S – 300, καθώς μια τέτοια κίνηση θα αποδυνάμωνε την ελληνική άμυνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης