Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η εταιρεία όπλων «Καλάσνικοφ» ξεκινά παραγωγή drones «καμικάζι» για τον ρωσικό στρατό

Η εταιρεία όπλων «Καλάσνικοφ» ξεκινά παραγωγή drones «καμικάζι» για τον ρωσικό στρατό
Η Καλάσνικοφ αρχίζει παραγωγή drones «καμικάζι» για τον ρωσικό στρατό
Σχετικά Άρθρα
Η ρωσική εταιρεία κατασκευής όπλων Καλάσνικοφ, που έχει κατασκευάσει το γνωστό σε όλο τον κόσμο αυτόματο όπλο, ανακοίνωσε σήμερα 26/5 ότι συνέστησε ένα νέο τμήμα για την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών καμικάζι (kamikaze drones), που είναι ένα από τα βασικά όπλα που χρησιμοποιεί η Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Αφότου οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν να χρησιμοποιούν δυτικά, ισραηλινά και τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) με θανατηφόρα αποτελεσματικότητα στους αρχικούς μήνες του πολέμου, η Ρωσία άρχισε να χρησιμοποιεί τα ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed ενώ προσπαθεί να ενισχύσει την δική της παραγωγή.
«Η εταιρεία Καλάσνικοφ αρχίζει νέα παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών» στο εργοστάσιο Καλάσνικοφ στο Ιζέφσκ, που είναι η μεγαλύτερη ρωσική εταιρεία κατασκευής αυτομάτων όπλων και καθοδηγούμενων βλημάτων πυροβολικού, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.
Ένα νέο τμήμα στο εργοστάσιο Καλάσνικοφ θα επικεντρωθεί στην παραγωγή των λεγόμενων περιφερόμενων πυρομαχικών – ή μη επανδρωμένων αεροσκαφών καμικάζι, τα οποία πυροδοτούνται μόλις εντοπισθεί ο στόχος.
«Ο κύριος στόχος του τμήματος είναι η παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών καμικάζι με καθοδηγούμενα περιφερόμενα πυρομαχικά. Είναι επίσης σχεδιασμένα για να καταστρέφουν με υψηλή ακρίβεια απομακρυσμένους μεμονωμένους και ομαδικούς επίγειους εχθρικούς στόχους».

Το εργοστάσιο Καλάσνικόφ, που πήρε το όνομα του από τον Μιχαήλ Καλάσνικοφ που κατασκεύασε το αυτόματο ΑΚ-47, θα παράγει επίσης εκτοξευτές, τεχνολογία ελέγχου και θα συνεχίσει τις έρευνες.
«Το 2024, θα είμαστε σε θέση να αυξήσουμε αρκετές φορές τον αριθμό των UAV που θα παράγονται με βάση την παραδοσιακή μας εξειδίκευση που είναι τα περιφερόμενα πυρομαχικά και τα μη επανδρωμένα αναγνωριστικά αεροσκάφη», δήλωσε ο πρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας Καλάσνικοφ, Άλαν Λούσνικοφ , χωρίς να αναφέρει αριθμούς.
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη – μια πρώιμη μορφή των οποίων είχαν χρησιμοποιηθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην πρώην Γιουγκοσλαβία τη δεκαετία του 1990, έχουν μετατραπεί σε σημαντικό εργαλείο για τον στρατό της κάθε μεγάλης δύναμης καθώς συλλέγουν πληροφορίες και καταστρέφουν στόχους.
Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία εκτόξευσε εναντίον της κατά την διάρκεια της νύχτας 31 μη επανδρωμένα αεροσκάφη ενώ η Μόσχα ανέφερε ότι δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν την νότια ρωσική πόλη Κρασνοντάρ.
Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η ρωσική βιομηχανία μη επανδρωμένων αεροσκαφών θα μπορούσε σύντομα να αξίζει περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια δολάρια, μόλις τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την ενίσχυση της παραγωγής.
Ο Πούτιν έχει ζητήσει την αύξηση της παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Ο πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός Αντρέι Μπελοούσοφ δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του 2026, η Ρωσία θα πρέπει να είναι σε θέση να κατασκευάζει 18.000 μη επανδρωμένα αεροσκάφη ετησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης