Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στεφανής: Οι Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα κάθε πρόκληση

Στεφανής: Οι Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα κάθε πρόκληση
"Υπόσχομαι ότι θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις των καθηκόντων και της αποστολής μου, με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης και του χρέους προς την Πατρίδα", τονίζει ο Αλκ. Στεφανής
«Η γενικότερη γεωπολιτική κατάσταση δεν μας επιτρέπει εφησυχασμό, αντιθέτως απαιτεί ετοιμότητα και διαρκή εγρήγορση», τονίζει ο υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, στην Ημερήσια Διαταγή του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του.
«Αποτελεί ύψιστη και εξαιρετική τιμή προς τις Ένοπλες Δυνάμεις η επιλογή μου και υπόσχομαι ότι θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις των καθηκόντων και της αποστολής μου, με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης και του χρέους προς την Πατρίδα.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις, περιφρουρούν την ασφάλεια και την άμυνα της Πατρίδας και ως θεσμικός εγγυητής αντιμετωπίζουν με σύνεση, ψυχραιμία, αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα κάθε πρόκληση, ενώ παράλληλα αποτελούν τον αδιαμφισβήτητο πυλώνα σταθερότητας, αποτροπής, ευημερίας και προόδου», υπογραμμίζει.
Σημειώνει πως «ως χώρα υπερασπιζόμαστε διαχρονικά τη διεθνή νομιμότητα και υπηρετούμε ενεργά τις αρχές του Διεθνούς Δίκαιου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, προκρίνοντας την ενεργή αμυντική διπλωματία και τη δημιουργία ισχυρού πλέγματος συμμαχιών σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα για επαύξηση της εθνικής ισχύος.
Ταυτόχρονα, οι Ένοπλες Δυνάμεις με την πολυεπίπεδη προσφορά τους προς στο κοινωνικό σύνολο και την ευρύτερη συμμετοχή τους στις κοινωνικές διεργασίες, θα συνεχίσουν να δίνουν πάντα δυναμικό παρόν, σε κάθε κρίσιμο για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής τομέα, εισπράττοντας την αναγνώριση των πολιτών και ενισχύοντας την ήδη αρραγή σχέση εμπιστοσύνης που έχουν αναπτύξει διαχρονικά με τους Έλληνες πολίτες».
«Ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις τιμά και τις ευχαριστεί για την πολυεπίπεδη προσφορά τους προς την Πατρίδα», σημειώνει ο κ. Στεφανής και καταλήγει συγχαίροντας τις Ένοπλες Δυνάμεις «για την άριστη εκτέλεση της αποστολής» και καλεί τα στελέχη να μείνουν «προσηλωμένοι στο καθήκον με τον ίδιο ζήλο, πάθος, όραμα, αισιοδοξία, πίστη και επαγγελματισμό που σας διακρίνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης