Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η άκρως μυστική επίσκεψη του διoικητή της CIA στον Έβρο – Η επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ

Η άκρως μυστική επίσκεψη του διoικητή της CIA στον Έβρο – Η επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ
Επίσκεψη - μυστήριο του διοικητή της CIA στον Έβρο
Σχετικά Άρθρα
Επικίνδυνες διαστάσεις προσλαμβάνει η ελληνική εμπλοκή στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ, που είναι μάλιστα εξαιρετικά αναβαθμισμένη.
Τον βαθμό εμβάθυνσης της ελληνικής εμπλοκής μαρτυρά η άκρως μυστική επίσκεψη του διοικητή της CIA William Burns στον Έβρο την Πέμπτη (2/6) και την Παρασκευή (3/6).
O Burns δεν είναι μόνο ο διοικητής της CIA.
Είναι στενός συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου Joe Biden και πάντα αναλαμβάνει περίπλοκες υποθέσεις που απαιτούν λεπτούς χειρισμούς.
O Burns βρέθηκε στον Έβρο κάτω από απόλυτη μυστικότητα παράλληλα με την παρουσία του Αμερικανού πρέσβη Τζορτζ Τσούνη, αλλά και των πρέσβεων Ουκρανίας, Μολδαβίας και Βουλγαρίας, αποκαλύπτει το Evros – news.gr
.

Οι επαφές του Burns

Ο διοικητής της μεγαλύτερης υπηρεσίας πληροφοριών του κόσμου μετά την Αθήνα, όπου βρέθηκε την Τρίτη (30/5/2023) πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με στελέχη «υπηρεσιών» μετέβη και στον Έβρο λόγω της τεράστιας σημασίας που έχει αποκτήσει η περιοχή για τους Αμερικανούς, αλλά και παγκοσμίως.
Εξάλλου με την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία αναβαθμίστηκε περαιτέρω ο ρόλος της Αλεξανδρούπολης και του λιμανιού της στην ευρύτερη περιοχή.

Επιθεώρησε το λιμάνι της Αλεξαδνρούπολης

Αξίζει να σημειωθεί πως ο διοικητής της CIA μετέβη μόνος του την Πέμπτη (1/6), χωρίς τον κ. Τσούνη και τους άλλους πρέσβεις που ταξίδεψαν την Παρασκευή στον Έβρο.
Ο Burns συνοδευόταν από πράκτορες της υπηρεσίας.
Επισκέφθηκε και επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, ενώ μετέβη και στον φράχτη στις Φέρες όπως επίσης στην περιοχή του Πέπλου, χωρίς να γίνει αντιληπτή η παρουσία του από κανέναν.
Πρέπει να τονιστεί, πώς η ΕΥΠ και οι αστυνομικές αρχές τελούσαν εν αγνοία της επίσκεψης Burns στην περιοχή.
Από την πλευρά του ο κ.Τσούνης που βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη μαζί με τους πρέσβεις της Ουκρανίας, της Βουλγαρίας, της Μολδαβίας και την επιτετραμμένη της Ρουμανίας, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος των επίσημων συναντήσεων και του γεύματος που παραχώρησε στους ομολόγους του, μετέβη μόνος του στο Στρατόπεδο «Γιαννούλη» .
Εκεί συναντήθηκε και μίλησε με τους Αμερικανούς στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη και συμμετέχουν στην μεταφορά του στρατιωτικού υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ που μετέχουν στο ΝΑΤΟ.

tsounis.jpg
Ο κομβικός ρόλος του λιμανιού 

Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο διάστημα κατέπλευσε το αμερικανικό οχηματαγωγό «LIBERTY PRIDE» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μεταφέροντας στρατιωτικό εξοπλισμό με προορισμό τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που είναι αναπτυγμένες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Το γιγαντιαίο ( μήκος 199.9 μ. πλάτος 32.26 μ. και βύθισμα 8,5 μ), ξεφόρτωσε αρκετές φορές στρατιωτικά εφόδια.
Το αμερικανικό οχηματαγωγό αποτελεί προπομπό αλυσίδας εφοδιοπομπών για λογαριασμό των συμμαχικών δυνάμεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει έως και τα τέλη Αυγούστου.
Όπως και σε άλλες διελεύσεις στρατιωτικών αποστολών, τα φορτία αναχωρούν από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με τρένα και φορτηγά αυτοκίνητα.
liberty_b.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης