Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ προειδοποιεί το Ισραήλ κατά της επέκτασης των εβραϊκών οικισμών

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ προειδοποιεί το Ισραήλ κατά της επέκτασης των εβραϊκών οικισμών
Ο Άντονι Μπλίνκεν προειδοποιεί το Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ υποσχέθηκε σήμερα 5/6 να συνεχιστεί η δέσμευση των ΗΠΑ τόσο για την ασφάλεια του Ισραήλ όσο και για μια λύση δύο κρατών στη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστινίων.
Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η επέκταση των εβραϊκών οικισμών θα αποτελέσει εμπόδιο για την ειρήνη.
Σε μια ομιλία του στη φιλοϊσραηλινή ομάδα λόμπι AIPAC, ο Άντονι Μπλίνκεν προειδοποίησε επίσης ότι οι κινήσεις προς την προσάρτηση της κατεχόμενης από το Ισραήλ Δυτικής Όχθης ή ότι η διατάραξη του status quo στους ιερούς τόπους θα έβλαπτε τις προοπτικές για μια λύση δύο κρατών. Δεν κατονόμασε τους συγκεκριμένους ιερούς τόπους στους οποίους αναφερόταν.
"Η επέκταση του οικισμού παρουσιάζει σαφώς ένα εμπόδιο στον ορίζοντα της ελπίδας που αναζητούμε", είπε.
"Ομοίως, οποιαδήποτε κίνηση προς την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης, de facto ή de jure, διατάραξη του ιστορικού status quo στους ιερούς τόπους, οι συνεχιζόμενες κατεδαφίσεις κατοικιών και οι εξώσεις οικογενειών που έζησαν σε αυτά τα σπίτια για γενιές βλάπτουν τις προοπτικές. Υπονομεύουν επίσης τη βασική καθημερινή αξιοπρέπεια που δικαιούνται όλοι οι άνθρωποι".
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πραγματικό συμφέρον εθνικής ασφάλειας να προωθήσουν την ομαλοποίηση μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας", είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης