Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τη Ρωσία «βλέπουν» πίσω από την καταστροφή του φράγματος Nova Kakhovka οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Τη Ρωσία «βλέπουν» πίσω από την καταστροφή του φράγματος Nova Kakhovka οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Η Ρωσία πίσω από την καταστροφή του φράγματος στον Δνείπερο
Σχετικά Άρθρα
Τη Ρωσία δείχνουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ πίσω από την καταστροφή του φράγματος του ποταμού Δνείπερου στην πόλη Νόβα Καχόβκα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο NBC News -επικαλείται τρεις αξιωματούχους.
Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν εργάζεται για να αποχαρακτηρίσει ορισμένες πληροφορίες και να τις κοινοποιήσει ήδη από το απόγευμα της Τρίτης (τοπική ώρα), μετέδωσε το κανάλι.
Την ίδια στιγμή, η Ρωσία κάλεσε της διεθνή κοινότητα να «καταδικάσει» το Κίεβο ύστερα από την καταστροφή του φράγματος.
«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει τις εγκληματικές ενέργειες των ουκρανικών αρχών, που είναι όλο και πιο απάνθρωπες και συνιστούν σοβαρή απειλή για την περιφερειακή και την παγκόσμια ασφάλεια”», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση.
Η Μόσχα σκοπεύει να θέσει το θέμα ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και «άλλων διεθνών οργανισμών», πρόσθεσε.
Η μερική καταστροφή του φράγματος αυτού, που βρίσκεται μεταξύ των θέσεων των δύο εμπόλεμων πλευρών στον ποταμό Δνείπερο, προκάλεσε πλημμύρες οι οποίες έπληξαν τόσο τις ελεγχόμενες από το Κίεβο περιοχές όσο και εκείνες που έχουν καταληφθεί από τα ρωσικά στρατεύματα.
Η Μόσχα επεσήμανε «τεράστιες ζημιές στη γεωργία της περιοχής και στο οικοσύστημα στις εκβολές του Δνείπερου», καθώς και προβλήματα υδροδότησης της Κριμαίας, της χερσονήσου την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014.
Το ρωσικό υπουργείο κατηγόρησε το Κίεβο ότι είχε «σχεδιάσει εκ των προτέρων και σκόπιμα για στρατιωτικούς σκοπούς» την καταστροφή του φράγματος αυτού.
«Το Κίεβο όχι μόνο υπέβαλε τον υδροηλεκτρικό σταθμό της Καχόβκα σε μαζικό βομβαρδισμό, αλλά σκόπιμα ανέβασε τη στάθμη του νερού του ταμιευτήρα του Καχόβκα σε κρίσιμο επίπεδο ανοίγοντας τους υδατοφράχτες του υδροηλεκτρικού σταθμού της Ντνιπροπετρόφσκ», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης