Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκία: Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λογοδοτήσει για το ναυάγιο στην Πύλο - Παρέμεινε θεατής και κατέφυγε σε ψέματα

Τουρκία: Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λογοδοτήσει για το ναυάγιο στην Πύλο - Παρέμεινε θεατής και κατέφυγε σε ψέματα
Ο εταίρος του Erdogan επέρριψε ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση για το ναυάγιο στην Πύλο
Σχετικά Άρθρα
Σφοδρή επίθεση κατά της ελληνικής κυβέρνησης για το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του κόμματος εθνικιστικής δράσης και «σύμμαχος» του προέδρου Erdogan, Devlet Bahceli.
Ειδικότερα, ο Bahceli επέρριψε ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση για το ναυάγιο, ενώ την κατηγόρησε ότι είπε ψέματα όσον αφορά τις ενέργειες του Λιμενικού.
«Από τη βύθιση σκάφους που μετέφερε μετανάστες στα ανοιχτά της χερσονήσου της Πελοποννήσου της Ελλάδας την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, 78 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 500 άνθρωποι αγνοούνται.
Η ελληνική κυβέρνηση, που παρέμεινε θεατής αυτού του ανθρωπιστικού δράματος και καταστροφής, και μάλιστα κατέφυγε σε ψέματα, είναι υπεύθυνη και πρέπει να λογοδοτήσει» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε «το Αιγαίο και η Μεσόγειος πρέπει να πάψουν να είναι οι θάλασσες του θανάτου.
H Τουρκία έχει ανάγκη την κυβέρνηση της Λαϊκής Συμμαχίας που αντιπροσωπεύει τη νίκη στο Καραμπάχ, την σοφία στην εξωτερική πολιτική, τη βούληση στην Κύπρο και την εθνική στάση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Η επίθεση Celik κατά της Ελλάδας

Εν τω μεταξύ, επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε μία ημέρα πριν (19/6/2023), κι ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας, Omer Celik. Ειδικότερα, ο Celik κατηγορεί την Ελληνική Ακτοφυλακή πως μετατρέπει τη Μεσόγειο «σε νεκροταφείο μεταναστών», ζητά να συγκροτηθεί μια διεθνής επιτροπή έρευνας και τονίζει ότι οι ένοχοι «πρέπει να πληρώσουν».
«Οι Έλληνες τρυπούν βάρκες και άνθρωποι αφήνονται να πεθάνουν. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο η Ε.Ε. δεν ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Frontex, η οποία είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των ευρωπαϊκών συνόρων. Αυτή τη φορά οι ενέργειες της Ελληνικής Ακτοφυλακής θα πρέπει να εξεταστούν ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για απόπειρα δολοφονίας ανθρώπων. Η Ελληνική Ακτοφυλακή μετατρέπει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο μεταναστών μπροστά στα μάτια μας. Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν» τόνισε μεταξύ άλλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης