Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan και Μητσοτάκης: Νέο ξεκίνημα στα ελληνοτουρκικά, με πολλαπλά κανάλια επικοινωνίας…

Erdogan και Μητσοτάκης: Νέο ξεκίνημα στα ελληνοτουρκικά, με πολλαπλά κανάλια επικοινωνίας…
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η τουρκική προεδρία, οι δύο γειτονικές χώρες θα ενεργοποιήσουν πολλαπλά κανάλια επικοινωνίας
Να αξιοποιήσουν τη «θετική δυναμική» που σφυρηλατήθηκε μετά τους φονικούς σεισμούς του τρέχοντος έτους στην Τουρκία συμφώνησαν ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan και ο Έλληνας ομόλογός του Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από μια σπάνια προσωπική συνάντηση την Τετάρτη 12 Ιουλίου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Ειδικότερα, Erdogan και ο Μητσοτάκης πραγματοποίησαν διμερή συνάντηση στο Βίλνιους της Λιθουανίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε «καλό κλίμα», όπως ανέφερε ώρες αργότερα η Διεύθυνση Επικοινωνιών της Τουρκικής Προεδρίας.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι είναι «προς όφελος και των δύο χωρών ότι το θετικό κλίμα που διέπει τις διμερείς σχέσεις τους τελευταίους μήνες έχει συνέχεια και συνέπεια», προστίθεται.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η τουρκική προεδρία, οι δύο γειτονικές χώρες θα ενεργοποιήσουν πολλαπλά κανάλια επικοινωνίας το επόμενο διάστημα.
Μάλιστα, είπαν πως η επόμενη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη.
Οι κύριοι Μητσοτάκης και Ερντογάν ανέθεσαν στους υπουργούς Εξωτερικών να καθοδηγούν τη διαδικασία και να ενημερώνουν τους ηγέτες για την πρόοδο που σημειώνεται.
Παράλληλα, ο Μητσοτάκης τόνισε ότι προσβλέπει σε πιο συχνές επαφές σε όλα τα επίπεδα, ώστε να οικοδομηθεί κλίμα εμπιστοσύνης και οι προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν σε βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης