Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κόμπος (ΥΠΕΞ Κύπρου): Οι φιλοδοξίες της Τουρκίας περνούν από την Κύπρο

Κόμπος (ΥΠΕΞ Κύπρου): Οι φιλοδοξίες της Τουρκίας περνούν από την Κύπρο
Οι ευρωτουρκικές σχέσεις θα τεθούν επί τάπητος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
Σχετικά Άρθρα
«Οι φιλοδοξίες της Τουρκίας περνούν από την Κύπρο», τόνισε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, προσερχόμενος στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.
Μάλιστα, ο κ. Κόμπρος επεσήμανε ότι «συμπληρώνονται 49 χρόνια από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Δηλαδή 17.987 ημέρες. Αυτό πρέπει να σταματήσει».
Ειδικότερα, ο κ. Κόμπος δήλωσε: «Υπάρχουν ορισμένα σημαντικά και αλληλένδετα ζητήματα στην ημερήσια διάταξη σήμερα, που κυμαίνονται από την Ουκρανία, την κατάσταση των σχέσεων ΗΠΑ-ΕΕ και την Κίνα.
Θα συζητήσουμε φυσικά το μέλλον της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας. Για την Κύπρο, αυτό το μέλλον έχει ένα πολύ συγκεκριμένο παρελθόν.
Η αξιολόγηση της Τουρκίας μπορεί να είναι μόνο προσανατολισμένη στα προκαθορισμένα κριτήρια, αξιοκρατική, σταδιακή, αναλογική και υπόκειται σε καθορισμένες προϋποθέσεις. Αυτό έχει καταλήξει επανειλημμένα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Επιπλέον, οι φιλοδοξίες της Τουρκίας περνούν από την Κύπρο. Αναμένουμε την ταχεία επανέναρξη των ουσιαστικών διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσουν σε λύση του Κυπριακού. Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα για εμάς. Συμπληρώνονται 49 χρόνια από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Δηλαδή 17.987 ημέρες. Αυτό πρέπει να σταματήσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης